In Wijkcentrum Swaenswijk is op dinsdag 24 januari van 14.00 tot 16.00 uur een legpuzzelruilbeurs.
In Wijkcentrum Swaenswijk is op dinsdag 24 januari van 14.00 tot 16.00 uur een legpuzzelruilbeurs. (Foto: Aangeleverd Sjaak van der Neut)

Eerste legpuzzelbeurs in Alphen

Cultuur

ALPHEN - In Wijkcentrum Swaenswijk is op dinsdag 24 januari van 14.00 tot 16.00 uur een legpuzzelruilbeurs. In heel veel gezinnen staan op zolder of ergens anders weggestopt één of vaak meerdere legpuzzels. Als die puzzels een keer zijn gelegd, dan is het leuke er een beetje af. Door te ruilen, moet het puzzelen weer leuk zijn.

Er is nu de mogelijkheid om jouw “oude” puzzels een “tweede leven” te gunnen terwijl je zelf in het bezit komt van nieuwe legpuzzels. “Heb je nog puzzels waar je op uitgekeken bent en wil je eens wat anders, kom dan naar de ruilbeurs. Attendeer ook je buren, vrienden en bekenden op deze puzzelruilbeurs. Want we willen er een succes van maken en dan ook gaan herhalen”, aldus Sjaak van der Neut van het wijkcentrum. Je mag volgens Van der Neut onbeperkt legpuzzels inleveren en maximaal 2 dozen mee terugnemen. Entree is vrij en iedere bezoeker krijgt een kopje koffie of thee.

Shantykoor

Woensdag 25 januari, aanvang 14.00 uur, is er volgens Van der Neut een speciale muzikale middag met Shantykoor Het Groene Hart uit Koudekerk aan den Rijn. Het koor is in 2005 opgericht door Wim van Es, die tevens dirigent en inspirator was van Koudekerks eigen Shantykoor.

Plezier en vreugde brengen bij mensen

In 2006 is het eerste concert in Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk gegeven voor een bomvolle zaal. Na veel optredens in de regio volgden optredens op shanty-festivals in allerlei plaatsen waaronder ook Sail 2013 in Den Helder. In de loop van de tijd zijn er ook 2 CD’s opgenomen; “Voor Anker” en “Als de morgen komt”. Het koor staat thans onder deskundige leiding van dirigent, Peter van Poelje. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige en andere shanty’s. De muzikale leiding is in handen van een combo, bestaande uit 3 accordeonisten en 1 bassist. Eén van de zangers bedient de grote trom. Het belangrijkste doel van het koor is door middel van optredens plezier en vreugde te brengen bij mensen die iets te vieren hebben of die in een leefsituatie zitten waarin ze een plezierige onderbreking hard nodig hebben. Kom en geniet mee van dit enthousiaste koor. Entree is 5 euro.

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.