Igone de Jongh komt terug naar Castellum

Cultuur
'Zin in liefde' komt naar theater Castellum.
'Zin in liefde' komt naar theater Castellum. (Foto: ©Altin Kaftira)

ALPHEN - Afgelopen augustus was de klassieker ‘Giselle’ te zien in Theater Castellum. De uitvoering van het ballet was The United Ukrainian Ballet Company, opgericht door en onder artistieke leiding van Igone de Jongh. Woensdag 8 februari om 20.15 uur komt de prima ballerina terug naar Alphen aan den Rijn. Dit keer met haar tweede eigen productie ‘Zin in liefde’.

Igone de Jongh is volgens Theater Castellum verreweg de bekendste ballerina van ons land. Na haar opleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam doorliep ze in recordtijd alle rangen bij Het Nationale Ballet. Na een carrière van 24 jaar, waarvan maar liefst veertien jaar in de allerhoogste rang van principal, besloot De Jongh in 2019 verder te gaan als zelfstandig danseres. Ze heeft talloze dansprijzen gewonnen – waaronder de Gouden Zwaan – en werd geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ook is ze de laatste jaren veel op televisie te zien, bijvoorbeeld als jurylid van RTL’s Dance Dance Dance.

Zin in liefde

Diva’s, zoals Judy Garland, Édith Piaf en Whitney Houston, is het overkoepelende thema van de voorstelling ‘Zin in liefde’. Alle aspecten hiervan komen aan bod: de glitter en glamour, maar ook de schaduwkant van de roem. Klassiek ballet wordt afgewisseld met een uitstapje naar de moderne dans. Samen met drie gevluchte dansers van The United Ukrainian Ballet Company schittert De Jongh op het podium. De choreografieën zijn gemaakt door de jonge, aanstormende talenten Sasha Riva, die zelf ook meedanst, en Simone Repele.

De ontroerende, betoverende en inspirerende dansvoorstelling is op woensdag 8 februari (aanvang 20.15 uur) te zien in Theater Castellum. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl. Het theater is gevestigd aan het Rijnplein 1-3.