Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Er zijn weer allerlei activiteiten in Parkvilla.
Er zijn weer allerlei activiteiten in Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

THEATER

Wart Kamps | AWKWART 

Op 2 februari is er een absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikaal cabaretprogramma over leven als mens tussen, met, zonder, dankzij of ondanks: andere mensen. Met liedjes en hier en daar misschien een gek dansje, want het moet wel showbizz blijven. Dit keer brengt cabaretier Kamps zelfs een hoopvolle boodschap.

CURSUS: Top 3 tekenen en schilderen

De lessen van docent Angenelle Thijssen staan in het teken van ‘compositie’. Doel is om composities te herkennen en benoemen, waarmee cursisten bewuster worden welke beeldelementen de kijklijn beïnvloeden. Hierna gaat men praktisch aan de slag in collagevorm. Het ontwerp wordt uiteindelijk uitgewerkt in pastelkrijt, aquarel of acrylverf. 

FILM: Presque

Een feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables. Louis en Igor ontdekken tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. De mannen leren van elkaar wie ze zijn en worden vrienden voor het leven.

Living is een ontwapend drama. Wanneer een eenzame kantoorklerk te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Filmmarathon Trois Couleurs: De iconische films van Kieslowski - gebaseerd op de drie kleuren van de Franse vlag en de drie idealen van de Franse Revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Op 29 januari te zien in een filmmarathon met buffet.

I Wanna Dance
Een nieuwe film over popicoon Whitney Houston. Een muzikale biopic die gebaseerd is op het turbulente leven en de muziek van de legendarische zangeres.