Ode aan Dire Straits in Theater Castellum

Cultuur
Er is Ode aan Dire Straits in Theater Castellum.
Er is Ode aan Dire Straits in Theater Castellum. (Foto: ©Xavi Torrent)

ALPHEN - Sultans of Swing: een fris popnummer met een prominente rol voor de gitaar en een specifiek stemgeluid. Mark Knopfler en Dire Straits waren vanaf 1978 niet meer weg te denken uit de internationale muziekscene. In een internationale triomftocht met het repertoire van Dire Straits doet het Spaanse project bROTHERS iN bAnd nu ook Nederland aan. Op 23 februari staat de band in Theater Castellum.

De kracht van Dire Straits ligt volgens zanger/gitarist Angelo Fumarola in een combinatie van sterke songs met teksten die voor iedereen wel herkenbaar zijn. “En de gitaar die Knopfler gebruikt als een soort tweede stem naast zijn vocalen is ook heel bijzonder. Het is geweldig om te zien hoe de muziek van Dire Straits door veel mensen wordt gezien als een soort soundtrack van hun leven.”

‘Geweldig om te zien’

Drummer Miguel Queixas valt hem bij: “Ze hebben ook altijd veel oog voor details gehad en eerlijke muziek gemaakt zonder veel toeters en bellen. Bovendien trokken ze zich niets aan van commerciële trends.”

Hoog niveau

Na succesvolle tournees in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Portugal, Andorra en Spanje is nu dus Nederland aan de beurt om de muziek van Dire Straits te kunnen herbeleven. In een bruisende show biedt bROTHERS iN bAND zijn publiek het beste uit het repertoire van Dire Straits met veel aandacht voor zowel muzikale als visuele aspecten. Maar als je toch even stiekem je ogen dicht doet, zou je denken dat de Dire Straits zélf weer op het podium staan.

The Very Best of Dire Straits is om 20.15 uur te zien in Alphen. Castellum staat aan het Rijnplein 1-3. Kaarten zijn te koop via 

www.theatercastellum.nl.