VakantieSpel in Alphen zoekt feestbeesten

Cultuur
Voorzitter Stefan de Graaf van Vakantiespel kijkt uit naar de huidige editie.
Voorzitter Stefan de Graaf van Vakantiespel kijkt uit naar de huidige editie. (Foto: Archief |Rodi Media)

ALPHEN – Het thema van Het VakantieSpel in Alphen is dit jaar: Fuifje’s Fuifje! De organisatie nodigt alle feestbeesten uit om te helpen of deel te nemen. Het VakantieSpel is van 14 tot en met 18 augustus. De inschrijvingen zijn op 18 maart begonnen voor de vrijwilligers en op 15 april beginnen ze voor de deelnemers. Op 18 maart zijn ook de inschrijvingen voor vrijwilligers van de Alphense Avond4Daagse begonnen, deelnemers kunnen zich vanaf 3 april aanmelden.

Het is dit jaar dubbel feest voor stichting Vakantiespel. Vanaf 2023 voegt zij de Alphense Avond4Daagse toe aan de evenementen die de stichting op touw zet. Eerdere organisatoren van dit evenement hebben de krachten gebundeld met de stichting om dit mooie evenement te behouden voor Alphen aan den Rijn. De 6de editie van de Alphense Avond4Daagse heeft plaats van 22 tot en met 25 mei. Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 3 april.

Het feest wordt daarna vervolgd tijdens Het VakantieSpel. De hele week staat in het thema van Fuifje’s Fuifje. Het VakantieSpel, ‘de leukste week van je vakantie’, wordt dit jaar voor de 65ste keer op touw gezet en dat moet worden gevierd. Stichting VakantieSpel nodigt dan ook alle feestbeesten van Alphen aan den Rijn uit om te komen helpen of deel te nemen.

Op 18 maart starten de inschrijvingen voor vrijwilligers voor zowel de Alphense Avond4Daagse als Het VakantieSpel. “Zeker bij Het VakantieSpel kunnen we veel hulp gebruiken. Zonder vrijwilligers kunnen we de leukste week van de vakantie niet aanbieden”, zegt voorzitter Stefan de Graaf. Voor Het Vakantiespel wordt gezocht naar groepsleiding en algemene stafleden. De groepsleiding begeleidt de hele week hetzelfde groepje deelnemers: zij lopen met hen naar de spelonderdelen en moedigen hen aan. De algemene stafleden begeleiden de spellen: zij zorgen ervoor dat alle spellen klaarstaan, leggen de spellen uit en enthousiasmeren de deelnemers.

Behalve het dagprogramma voor deelnemers is er ‘s avonds volgens de organisatie ook vermaak voor de vrijwilligers. Elke avond is er een programma met een leuke activiteit voor de vrijwilligers. Zo is er ieder jaar een Muziekquiz en een feestavond. Niet alleen voor de deelnemers dus de leukste week van de vakantie, ook voor de vrijwilligers.

Het vijfdaagse programma vol sport- en spelactiviteiten staat dit jaar dus in het teken van Fuifje’s Fuifje. Kinderen die in groep 3 tot en met 8 van de basisschool zitten kunnen meedoen aan Het VakantieSpel. Van maandag tot en met donderdag is er een dagvullend programma. Op de vrijdag is er een ochtend- en een avondprogramma. Op vrijdagavond wordt de VakantieSpelweek afgesloten met een Lichtjesparade en een show. Deelnemers moeten nog iets langer wachten: zij kunnen zich inschrijven vanaf 15 april.