Cultuurcoaches Bibliotheek Rijn en Venen brengen kunst en cultuur naar wijken

Cultuur
In samenwerking met verschillende initiatieven en partners organiseren de cultuurcoaches activiteiten en projecten in de wijken.
In samenwerking met verschillende initiatieven en partners organiseren de cultuurcoaches activiteiten en projecten in de wijken. (Foto: Bibliotheek Rijn en Venen)

ALPHEN - De cultuurcoaches zijn een initiatief van gemeente Alphen aan den Rijn en laten inwoners van Alphen kennismaken met kunst en cultuur. In samenwerking met verschillende initiatieven en partners organiseren de cultuurcoaches activiteiten en projecten in de wijken.

“De vijf cultuurcoaches van Bibliotheek Rijn en Venen hebben allemaal een kunst- en/of culturele achtergrond en weten als geen ander hoe de kunstwereld in elkaar zit. Naast het verbinden van mensen zorgen ze voor een verbinding tussen cultuur en andere sectoren in Alphen, zoals sport, onderwijs en zorg & welzijn. Ook staan de cultuurcoaches actief in contact met bestaande initiatieven en organisaties in omgeving Alphen om een structureel aanbod op te zetten.”

“De cultuurcoaches zetten cultuur in als positief middel voor maatschappelijke uitdagingen, zoals participatie, (re)integratie, leefbaarheid in wijken, sociale cohesie, weerbaarheid of eenzaamheid. Kunst en cultuur dragen concreet bij aan een gezonde leefstijl en het welbevinden van de inwoners van Alphen.” De cultuurcoaches werken vanaf juli 2021 samen met de maatschappelijke en culturele partners aan de Preventie-opdracht in de wijken van de gemeente Alphen aan den Rijn. “Zij zetten kunst en cultuur in voor alle inwoners. Participe en Bibliotheek Rijn en Venen voeren deze opdracht samen uit. Per 1 januari 2023 heeft Bibliotheek Rijn en Venen de rol van onderaannemer overgenomen van Parkvilla, en is Parkvilla een van de belangrijkste culturele samenwerkingspartners geworden. Meer informatie over alle projecten en activiteiten: www.bibliotheekrijnenvenen.nl/activiteiten/cultuurcoach.html.