Interact club Scala College Alphen van start

Nieuws
Interact voorzitter Jens Wijnants krijgt uit handen van de Rotary Gouveneur Coen Hoencamp het charter uitgereikt.
Interact voorzitter Jens Wijnants krijgt uit handen van de Rotary Gouveneur Coen Hoencamp het charter uitgereikt. (Foto: aangeleverd)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Interact club Scala College Alphen aan den Rijn heeft dinsdag 6 juni haar charter ontvangen. Een Interact club is een een club voor jongeren die valt onder de vlag van Rotary. De club is gekoppeld aan een middelbare school en organiseert zelfstandig goede doelen projecten. Rotary Gouverneur Coen Hoencamp van district Midden Nederland heeft het charter uitgereikt aan voorzitter Jens Wijnants.

Er bestaat vanuit de leerlingen behoefte om naast hun schoolwerk ook iets goeds voor de samenleving te kunnen doen. In samenwerking met Rotary en school kan dit via een eigen Interact club. Onder begeleiding van de jeugdcommissie van Rotary club Bodegraven is afgelopen maanden hard gewerkt door de leerlingen aan de oprichting van de eerste Interact club in de provincie Zuid-Holland.

Leerlingenraad

Een drietal leerlingen uit de leerlingenraad van het Scala College, Jens Wijnants, Marjolein Zoomers en Faya Nohar, hebben zich hard gemaakt bij de directie van de middelbare school voor de oprichting van een eigen Interact club. Elke dinsdagmiddag komt de Interact club bijeen op school. De Interact club heeft een eigen bestuur en kan gebruik maken van begeleiding, ondersteuning en kennis vanuit Rotary.

De voorzitter van de nieuwe Interact club, Jens Wijnants, heeft leerlingen gevraagd aan te geven waarom ze graag willen deelnemen aan Interact. Aan de hand van gesprekken heeft het Interact bestuur een groep van elf scholieren samengesteld met wie de club van start gaat. 

In en rond Alphen aan den Rijn zijn nog meer Rotaryclubs gevestigd die het initiatief van harte ondersteunen

Belang

Tijdens de informele Charter bijeenkomst op school onderschrijft de vestigingsdirecteur van het Scala College, Ezra Meijer, het belang van een dergelijk club op school. Uit handen van de voorzitter van Rotary club Bodegraven kregen de drie oprichters een certificaat uitgereikt voor hun bijzondere inzet bij de oprichting van deze club. Het Scala College stelt de vergaderruimte voor Interact beschikbaar en leden van de commissie jeugd van de Rotary zullen de Interact club begeleiden.

Initiatief

In en rond de gemeente Alphen aan den Rijn zijn nog meer Rotaryclubs gevestigd die het initiatief van harte ondersteunen. Daarnaast loopt vanuit de Rotary een subsidieaanvraag om extra begeleiding vanuit onderwijsinstellingen te bekostigen. Als dit lukt kan de Interact periode meetellen als maatschappelijke diensttijd.

Het aantal Interact clubs in Nederland groet gestaag

Het aantal Interact clubs in Nederland groet gestaag. Interact club Scala College is alweer de zesde club in Nederland. De clubs staan onderling met elkaar in contact. Net als Rotary heeft Interact clubs over de gehele wereld. Rotary is graag bereid te helpen bij de oprichting en ondersteuning van meer “”school based” Interact clubs voor middelbare scholen.

Over de school

Het Scala College is een brede, openbare scholengemeenschap met drie vestigingen in Alphen aan den Rijn, te weten Nieuwe Sloot, Diamantstraat en de Sacharovlaan. Feyenoord-voetballer Jens Toornstra is een bekende oud-leerling.