Persbericht Rotaryclub Alphen

Nieuws
Flip Poort kreeg de Paul Harris Fellow door voorzitter Gudo Cools opgespeld.
Flip Poort kreeg de Paul Harris Fellow door voorzitter Gudo Cools opgespeld. (Foto: Pr Rotary Alphen )

Paul Harris Fellow’ onderscheiding

ALPHEN AAN DEN RIJN- Een bijzonder moment tijdens de clubbijeenkomst dinsdag 6 juli van Rotaryclub Alphen. Flip Poort kreeg de Paul Harris Fellow door voorzitter Gudo Cools opgespeld. Dat is een hoge onderscheiding vernoemd naar de oprichter van Rotary. De onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Rotary en/of de gemeenschap. En dat is Poort volgens de verenging met recht.

Poort is ondertussen alweer ruim 20 jaar enthousiast lid van Rotaryclub Alphen. Naast een veelheid van taken binnen de eigen club (je zou hem volgens Rotary het ‘oliemannetje’ van de club kunnen noemen), heeft hij zich jarenlang ingezet voor acties als ‘Duckrace’, ‘SantaRun’ en bijvoorbeeld het ‘Oranjeontbijt voor nieuwe Alphenaren’.

Met vasthoudendheid en doorzettingsvermogen heeft Poort meegewerkt aan fundraisingsprojecten. En niet voor niks: vanuit financieel oogpunt bekeken heeft hij er mede voor gezorgd dat er veel geld werd opgehaald voor diverse goede doelen. 

Service above self

Poort is volgens de vereniging een Rotarian in hart en nieren: vrolijk en zeer betrokken. De Rotary slogan ‘Service above self’ gaat in zijn geval zeker op. Hij gaf na het opspelden van de oorkonde aan te hopen nog jarenlang lid te zijn van Rotaryclub Alphen.