“Samen houden we het in Boskoop schoon”

Nieuws
Boskoop wordt zaterdag weer een stuk schoner.
Boskoop wordt zaterdag weer een stuk schoner. Foto uit archief: Simon de Jong

BOSKOOP- “Langs de Nederlandse oevers van rivieren, sloten en vaarten ligt meer plastic zwerfafval dan op de meest vervuilde plekken van de oceaan”, stelt Simon de Jong van Boskoop Schittert. Op zaterdag staat weer de volgende jutteractie in Boskoop op de planning. Om 10.00 uur verzamelen ze op het parkeerterrein bij het (voormalige) gemeentehuis aan de Zijde in Boskoop.

Volgens de Jong is het statement een constatering van een van de bestuurders in het Groene Hart. De gemeenten in het Groene Hart werken samen om plastic afval in Gouwe, Oude Rijn, Hollandse IJssel en Nieuwe Maas en verder richting de zee tegen te gaan.

Initiatief

In Boskoop heeft de Rotary initiatief genomen tot een maandelijkse opruimactie op de tweede zaterdag van de maand. Voor de vijfde keer heeft “Boskoop schittert” plaats. Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur ruimen de vrijwilligers met elkaar het zwerfafval op.

De organisatie zorgt voor hesjes, grijpers en afvalzakken. Iedereen die wil meehelpen is van harte welkom. Voor informatie: Simon de Jong (e-mail: s.dejong1955@gmail.com). Wil je ook de data weten voor de komende periode?, stuur dan een e-mail maar De Jong.