Damian Scholten en Sven Huisman zetten zich in voor het Dorpsoverleg Boskoop. Het Dorpsoverleg is op zoek naar versterking, ze zijn vooral op zoek naar jongeren en vrouwen.
Damian Scholten en Sven Huisman zetten zich in voor het Dorpsoverleg Boskoop. Het Dorpsoverleg is op zoek naar versterking, ze zijn vooral op zoek naar jongeren en vrouwen. (Foto: Dorpsoverleg Boskoop)

Gezocht: vrouwen en jongeren voor Dorpsoverleg Boskoop

Nieuws

BOSKOOP - Het Dorpsoverleg Boskoop is op zoek naar vrouwen en jongeren die hun dorp willen vertegenwoordigen als het gaat om belangrijke onderwerpen als veiligheid, woningbouw, mobiliteit en de aanpak van het centrum. “Het Dorpsoverleg bestaat nu voor een groot deel uit zestigerplussers. Daartoe mag ik mezelf ook rekenen. Als je een gemeenschap goed wilt vertegenwoordigen dan horen daar vrouwen en jongeren bij. Dat is een kwestie van balans”, meent Sjaak Koster, interim voorzitter van het Dorpsoverleg.

Onlangs traden overigens twee jongeren toe: Damian Scholten en Sven Huisman, beiden 19 jaar. Zij melden zich bij Sjaak Koster met de mededeling dat ze een bijdrage willen leveren. Sven Huisman: “Ik was altijd al geïnteresseerd in politiek en daarom leek mij dit een goede manier om problemen in Boskoop aan te pakken”. Huisman wil iets doen voor z’n dorp en voor de mensen die er wonen: “Ik zou graag willen zien dat we met het Dorpsoverleg de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen overtuigen dat Boskoop zoveel meer is dan een dorp dat toevallig in de gemeente ligt. Boskoop heeft meer huizen nodig, het centrum verpauperd en het verkeer is een drama; het zou mooi zijn als we hier iets aan zouden kunnen doen”.

Het belangrijkste onderwerp vindt de student het tekort aan woonruimte. “Ik wil later graag in Boskoop blijven wonen maar er is op dit moment gewoon geen plek. Damian en ik kijken breed naar de onderwerpen, want iedereen ervaart dezelfde ergernissen in ons dorp en heeft dezelfde moeite met het vinden van een huis, maar we zullen ons wel extra focussen op de onderwerpen die ons extra aangaan”. Damian Scholten, student bestuurskunde, heeft een soortgelijke missie. “Boskoop en zijn inwoners vertegenwoordigen, dat is natuurlijk het mooiste wat er is. Ik zag de roep naar nieuwe versterkingen op de site van het Dorpsoverleg voorbijkomen en voelde mij meteen aangesproken”. Hij is duidelijk over wat hij wil bereiken. “Opkomen voor de Boskoopse inwoner door de verpaupering van de dorpskern tegen te gaan en aantrekkelijk te maken voor jong en oud. Zo kun je in 2022 nog maar op weinig plekken een biertje nuttigen en is er voor ouderen geen actieve ‘ontmoetingsplek’ meer. Daarnaast moet de dorpskern sterk worden verbeterd en moet er serieus werk worden gemaakt van het groenonderhoud”.

Ook Damian wil dat de Boskopers worden gehoord. “Alle Boskopers, dat is van groot belang. Veel oudere Boskopers zullen meer geïnteresseerd zijn in het groenonderhoud, terwijl jongeren juist meer belang hechten aan sociale activiteiten en het uitgaansleven. Ik probeer een zo goed mogelijk algemeen beeld te schetsen en dit ook te uiten”. Voor Sjaak Koster is de komst van vrouwelijke en jongere leden bittere noodzaak. “Participeren in het Dorpsoverleg is vrijwilligerswerk en je ziet vaak dat mensen pas bereid zijn om zich maatschappelijk in te zetten nadat zij hun actieve carrière hebben beëindigd. Dat is prima, want de kennis en ervaring van deze mensen is onmisbaar en die willen we beslist niet kwijt. Toch is het belangrijk dat het overleg een samenstelling heeft met een ‘brede kijk’ op de ontwikkelingen in Boskoop en daar hebben we zowel mannen als vrouwen voor nodig die ofwel nog actief deel uit maken van het arbeidsproces, ofwel met hun enthousiasme en kennis ons willen komen versterken. Datzelfde geldt voor jongeren. Die kijken toch anders naar de wereld”.

“Er is veel veranderd sinds Boskoop in 2014 is gefuseerd met Alphen aan den Rijn. Wij zijn van een armlastige gemeente onderdeel geworden van een zeer ambitieuze gemeente. Daar zien wij positieve ontwikkelingen uit voortvloeien, maar ook zaken die fors verbeterd kunnen worden. Met ruim 16.000 inwoners vinden wij het belangrijk om de ‘eigenheid’ van Boskoop behouden. Daar zetten wij ons met volle energie voor in”.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Werken van twee kunstenaars bewonderen Cultuur 12 aug, 10:26
Afbeelding
Jubileumboek 100 jaar Adventskerk binnenkort verkrijgbaar Nieuws 10 aug, 15:01
Afbeelding
Stichting Help Anders en bibliotheek Rijn en Venen werken samen Nieuws 9 aug, 14:34
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen Nieuws 9 aug, 14:29
Afbeelding
Pop-In Koor Boskoop zoekt leden Nieuws 9 aug, 11:09
Afbeelding
‘Ik wil iets doorgeven aan toekomstige generaties’ Nieuws 9 aug, 10:38
Afbeelding
Het begon met een ijsje in de speeltuin voor briljanten bruidspaar Angenent Nieuws 9 aug, 09:27
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Alphense krasse knar André Vrees doet nog mee aan EK’s en WK’s Sport 8 aug, 18:45
Afbeelding
Speldjes voor julilerende vrijwilligers Nieuws 8 aug, 18:39
Afbeelding
‘Samen houden we het in Boskoop schoon’ Nieuws 8 aug, 18:27
Afbeelding
Evenement Proeftuin On Tour voor biodiversiteit Nieuws 8 aug, 16:53
Afbeelding
Eremetaal Hoogendoorn in twee rondes Sport 8 aug, 16:29
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief