Binnenkort in Parkvilla

Nieuws
Afbeelding
Foto: Parkvilla

Films

Dragon Girl

In de kerstvakantie draait Dragon Girl, een vermakelijke Noorse jeugdfilm vanaf 6 jaar. In het stadje Kjedly maakt iedereen zich op voor Kerstmis. Behalve de 11-jarige Sara die zich als een onzichtbare ninja beweegt. ‘Nooit gezien worden, en nooit iemand leren kennen’, houdt ze zichzelf voor, terwijl ze zich verstopt voor de politie en leegstaande huizen binnendringt op zoek naar voedsel en warmte. Alles staat op zijn kop als een vlammende draak neerstort in het huis waar ze Kerstmis gaat vieren.

Royal Opera House: Tosca

In de romantische wereld van schilder Cavaradossi en zijn sensuele minnares Tosca, doet de kwaadaardigheid van hoofdagent baron Scarpia zijn intrede. De afloop is dodelijk. Elena Stikina, Bryan Hymel en Alexey Markov brengen een van de meest geliefde opera’s in het repertoire van de Royal Opera tot leven. Vanaf de beroemde eerste akkoorden tot aan de gewelddadige wending aan het einde van de opera blijft de spanning onverminderd hoog. De liefde en het kwaad komen op zinderende wijze oog in oog te staan in deze intense productie van Jonathan Kent.

Theater

New Years Concert

Op zondag 2 januari is de eerste theatervoorstelling in het nieuwe jaar gepland: Twenty 22! Voor iedereen die zin heeft om 2022 goed te beginnen. Proost op het leven, de liefde en vooral de muziek bij dit New Years Concert. Een gezellig programma vol mooie en herkenbare nummers van onder andere Abba, Fleetwood Mac en Michael Bublé, gezongen door vier professionele en vooral enthousiaste zangers en zangeressen.

De vocals zijn van Valerie van Krimpen, Martijn van Baardewijk, Annika van Bruggen en Robert Knotter. De pianobegeleiding is van Remco Reij 

en Erik Bandt speelt de gitaar. De ticketprijs is volgens Parkvilla inclusief een glaasje bubbels.

Cursussen

Alle technieken

Op 13 januari start de cursus Tekenen & Schilderen: Alle Technieken om 12.45 uur. Docente Colette Curfs wil cursisten laten ervaren dat je zelfstandig kunt werken met een eigen kwaliteit en een persoonlijk handschrift. Om zover te komen staat voorop in de les: het ontwikkelen van techniek, nieuwsgierigheid, vrijheid, tolerantie, communicatie, zelfreflectie, plezier en doorzettingsvermogen. Door aan deze punten te werken, komen cursisten steeds een stapje verder en wordt kunst maken en kijken een feestje.

Acryl & Olieverf

Ook op donderdag geeft Curfs om 19.30 uur de cursus Acryl & Olieverf, geschikt voor beginners en gevorderden. De docent geeft een opdracht en hieraan wordt enkele weken gewerkt. Uiteraard is er in deze cursus voldoende ruimte voor het werken aan eigen thema’s, opdrachten en misschien wel een expositie. De docente zal na afloop van elke les voor alle werkstukken een nabespreking houden. Klassieke thema’s als stilleven, landschap, portret, model, architectuur, veelal geïnspireerd op thema’s uit de kunstgeschiedenis liggen ten grondslag aan de opdrachten.
Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.