Bedrijven genomineerd voor VOAWARDS 2022

Nieuws
Vijftien bedrijven zijn verrast met een VOAWARD nominatie. Leden van de VOA programmacommissie, zoals hier Domien Tolsma en Mirella van de Weerd, trokken met oliebollen en filmploeg de regio in.
Vijftien bedrijven zijn verrast met een VOAWARD nominatie. Leden van de VOA programmacommissie, zoals hier Domien Tolsma en Mirella van de Weerd, trokken met oliebollen en filmploeg de regio in. Foto: videostill Tom Videocontent

REGIO - Het was een complete verrassing. Vijftien bedrijven in de regio zijn overrompeld met een nominatie voor een ondernemersprijs, oftewel een VOAWARD. Ondernemersvereniging VOA had de leden opgeroepen te stemmen op hun favoriete bedrijf, in vijf categorieën. Een deskundig panel gooide er nog een vijftal wildcards tegenaan. Afgelopen week zijn de genomineerden opgezocht, met een smoes.

Morvenna Goudkade 

“Of onze voorzitter, Elles in ’t Veld, mocht langskomen voor een kennismaking. Dat was de vraag aan de bedrijven”, vertelt Petra Burgmeijer, woordvoerster van de VOA. “Nou, dat was prima, hoorden we. We wilden natuurlijk zeker weten dat de ondernemers aanwezig waren. Alleen kwam niet de voorzitter, maar een filmploeg bij de bedrijven langs.”‘Gerard Ekdom zal verkiezing presenteren

De filmcrew werd vergezeld door leden van de programmacommissie van VOA, bestaande uit mensen als mode-onderneemster Mirella van de Weerd en reclame-ondernemer Domien Tolsma. De hele week zijn bedrijven bezocht, van Benthuizen tot Alphen, van Nieuwkoop tot Ter Aar. Gewapend met VOA-microfoon en met oliebollen van Bakkerij Visser, een van de winnaars van vorig jaar, zorgde de verrassingscommissie voor verbazing, vreugde en complete verbijstering bij de bedrijven. 

Mooi programma met Theater Castellum

“We rolden voor hun deur de blauwe VOA-loper uit”, blikt Burgmeijer terug. “En we maakten een podium. De hele ceremonie hielden we namelijk wel in de buitenlucht, gezien de coronaregels. De ondernemers wisten natuurlijk niet wat ze zagen.”We zijn blij, vereerd en supertrots

Wie zijn die genomineerden? In de categorie MKB (2-60 fte) zijn het Kliniek Alphen, MTH Lifttechniek en SEO & SEA Online Marketing Solutions B.V. Bij de grote bedrijven (meer dan 60 fte) gaat de strijd tussen Kasteel Metaal uit Alphen, Van der Laan Touringcar uit Nieuwkoop en Vermeulen Groep uit Benthuizen. De zzp’ers in de race zijn Bymip, Tijdvooruwbedrijf en Zin in Webdesign. Bij de Starters gaat het tussen Be Pictured uit Ter Aar, health food restaurant Eazie en Imogen Productions. En bij Horeca & Retail zijn genomineerd: Maggie Blue, Proto Trattoria & Delicatessen en Zonneveld’s Bakkerij.

De verkiezing van de uiteindelijke winnaars, per categorie, is op 13 januari in het dan net heropende Theater Castellum in Alphen. Daarbij bepaalt het publiek door stemming welke genomineerden zich winnaar mogen noemen. Burgmeijer: “Hoe we dit feest met elkaar gaan vieren is nog niet bekend, maar dat het een feestje gaat worden is wel zeker. Samen met theater Castellum zetten we de komende weken een mooi programma in elkaar. Voor hen het eerste openingsfeestje en voor ons een mooie locatie met heel veel mogelijkheden.” 

Met oog op de coronamaatregelen houdt VOA rekening met diverse scenario’s. “Dat we met zijn allen in de zaal zitten, is nu onwaarschijnlijk. Een van de opties is een livestream door een mediabedrijf, met de hoofdrolspelers op het toneel.” Het thema van de verkiezing is ‘muziek’ en daarom komt Gerard Ekdom de avond presenteren, vertelt Burgmeijer. Ekdom is radio-dj bij Radio 10 en presentator. 

Intussen zijn de genomineerden een beetje van de schok bekomen. Op de sociale media laten ze weten ‘blij, vereerd en supertrots’ te zijn. “Op naar 13 januari!”