Minibieb in Snijdelwijk vernield door vuurwerk

Nieuws
Vandalen hebben de minibieb vernield met vuurwerk.
Vandalen hebben de minibieb vernield met vuurwerk. Foto: Cristina van Vliet

BOSKOOP- De minibieb aan de Bosweg in Snijdelwijk is op de avond van donderdag 16 december vernield door vuurwerk. Cristina van Vliet, de eigenaar van de minibieb, zette in februari haar bieb in de wijk. “Ik bedacht dat wij er wel een in onze vriendelijke wijk konden gebruiken”, vertelde zij toen. Vorig jaar plaatste zij de bieb bewust na de feestmaanden.

Kay van den Ende

“Ik was het avondeten aan het maken toen ik een harde knal hoorde. Mijn oudste zoon kwam gelijk naar beneden en zei dat het mijn minibieb was. Toen ik naar buiten liep, zag ik alleen maar rook, voor de rest was er niemand te bekennen”, vertelde ze. Na het ongeval heeft ze met een aantal buren gesproken en heeft ze het vermeld in de buurtpreventie WhatsApp-groep. “Ik las dat iemand drie jongens met een capuchon en mondkapjes op had zien wegrennen.” 

Opknappen

Na het ongeval is er gelijk aangifte gedaan bij de politie. Zelf vindt ze het heel erg jammer en ‘een kansloze actie’. “Ik kreeg vorige week nog een leuk kaartje in mijn brievenbus waarin iemand mij bedankte voor de minibieb en dat ze er erg blij mee was. Ik ben er elke dag mee bezig om te kijken of alles netjes staat. Het is echt mijn kindje geworden.” De bodem is het meest beschadigd geraakt, maar zelf wil ze hem graag opknappen na de feestdagen. “Voor sommige mensen is het een uitje van de week om naar mijn minibieb te komen. Vrijdagochtend zag ik iemand die na het zien van de bieb weer wegfietste. Zo heb je toch je vaste bezoekers die graag er graag gebruik van maken.”

“Ik hoop dat de daders zich in de toekomst willen melden, al zijn ze zich misschien van geen kwaad bewust”, aldus Cristina.