Op zoek naar een baan met Stappentrap

Nieuws
Stappentrap is getekend.
Stappentrap is getekend. Foto: gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN- De eerste verklaringen voor de Stappentrap zijn onlangs ondertekend door de betrokken ondernemers. De gemeente Alphen aan den Rijn stelt dat de Stappentrap de oplossing is om geschikt personeel te vinden en verder te ontwikkelen bij werkgevers uit de regio. Daardoor vinden werkzoekenden met een uitkering een betaalde baan.

“Door de Stappentrap kunnen ondernemers op een laagdrempelige wijze samen met Rijnvicus personeel ontwikkelen. Hierdoor krijgt de ondernemer inzicht in het de talenten en groeimogelijkheden van hun medewerkers”, meldt de gemeente. De eerste ondernemers gaan al aan de slag met Stappentrap, namelijk:

Boomkwekerij M.J.G. de JongTen Brink Food Herenhof B.V.Van der Valk hotel AvifaunaSamen Sterker B.V.Hillsafety B.V. Verder ondersteunen de VOA, gemeente en EDBA dit initiatief en zij zorgen er mede voor dat er voldoende geïnteresseerde werkgevers voor de stappentrap zijn. 

Wethouder Han de Jager: “Ik ben trots op deze ondernemers die werkzoekenden een kans geven om te leren en te werken, zodat ze er klaar voor zijn de arbeidsmarkt te betreden.”

Meer informatie voor ondernemers via https://www.rijnvicus.nl/Over_ons/Stappentrap.