Alphenaren verrast met kerstpakket

Nieuws
350 Alphenaren zijn verrast met een kerstpakket of kerstattentie van het Diaconaal Platform Alphen.
350 Alphenaren zijn verrast met een kerstpakket of kerstattentie van het Diaconaal Platform Alphen. (Foto: uit archief ter illustratie)

ALPHEN AAN DEN RIJN- 350 Alphenaren zijn verrast met een kerstpakket of kerstattentie van het Diaconaal Platform Alphen (DPA) omdat zij een steuntje in de rug verdienden. Ook hebben de cliënten van de Voedselbank een kerstattentie ontvangen.

Veel inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn hebben geld of artikelen gedoneerd waarmee de pakketten zijn samengesteld. Junis Kinderopvang heeft op veel van haar locaties artikelen ingezameld en de kerstkaarten gesponsord, die door de kinderen op het kinderdagverblijf zijn voorzien van een mooie tekening. Ook hebben de kerken dit jaar de actie weer financieel mogelijk gemaakt, en de kerstpakkettenactie is statiegeld-doel geweest in AH Aarhof.

70 vrijwilligers hebben de pakketten ingepakt en bezorgd met in acht neming van de Covid-19 genomen maatregelen. “Het was even puzzelen maar het is gelukt, een grote prestatie!”, zegt DPA trots. “Vrijwilligers, sponsoren, en andere Alphenaren hebben er samen voor gezorgd dat er een blijk van aandacht en meeleven is geweest voor plaatsgenoten die dit nodig hadden. We danken allen die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Meer informatie vindt u op de website kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl.