Het Scala College opent zijn deuren voor de leerlingen na een 'vervroegde' kerstvakantie.
Het Scala College opent zijn deuren voor de leerlingen na een 'vervroegde' kerstvakantie. Foto: Scala College

Het Scala College in Alphen opent weer zijn deuren voor leerlingen

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het demissionair kabinet besloot maandag 3 januari dat de scholen na de kerstvakantie weer open gingen. Na een eerdere sluiting van de school voor de kerstvakantie mocht het Scala College in Alphen aan den Rijn zich dan ook weer klaar maken voor volle lokalen.

Kay van den Ende

Voor veel kinderen in Nederland was het een langere kerstvakantie, maar het Scala College in Alphen aan den Rijn besloot online les te geven in de ‘vervroegde’ week van de vakantie. Raymond Pet, directeur van het Scala College, legt uit dat de school het belangrijk vindt om geen lestijd verloren te laten gaan. “Leerlingen hebben in de afgelopen maanden veel onderwijs gemist. Daarom hebben we in het laatste weekend voor kerst besloten om online les te geven. Docenten hebben de eerste dag in de laatste schoolweek de tijd gekregen om die week digitaal te organiseren.” Dat de scholen open gingen na de vakantie, op maandag 10 januari, was lang onzeker. “Voor de kerstvakantie hebben we onze docenten gevraagd rekening te houden met een digitale start”, zegt de directeur. Dat de school het prettig vindt dat dat er weer fysieke lessen zijn, is helder volgens hem. “Het is duidelijk dat leerlingen er baat bij hebben om ‘gewoon’ in een leslokaal te zijn en een docent voor de klas te hebben. Iedereen die ik spreek, verkiest fysieke lessen boven online lessen. Uiteraard zijn niet alle leerlingen blij en enthousiast dat zij naar school mogen. Diezelfde leerlingen hadden online lessen nog vervelender gevonden. Het overgrote merendeel komt elke dag met een glimlach de school binnen”, legt Pet uit. 

De maatregelen

De maatregelen op de school blijven hetzelfde. Mondkapjes op in de gang, 1,5 meter afstand houden en twee keer per week een zelftest afnemen. Zijn die maatregelen eigenlijk wel realistisch op school? “De huidige maatregelen zijn haalbaar. Of het helpt weten we niet. Daar kun je wat meer over zeggen als je het een langere periode volhoudt.” 

Pet vermeldt dat de situatie op school in zijn ogen nu veiliger is dan aan het begin van de pandemie. “Gelukkig zitten we inmiddels in een wat andere situatie. Iedereen kan inmiddels gevaccineerd zijn; er worden mondkapjes gedragen en je kunt afstand houden. Het gevoel van veiligheid is echt heel anders dan een jaar geleden. Vanuit het perspectief van het onderwijs zijn we daarom ook erg blij dat de scholen weer open zijn.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Tips om inbraak te voorkomen tijdens je vakantie Nieuws 23 jun, 13:36
Afbeelding
Signeersessie boek van oud-Boskoopse Mirjam Nieuws 23 jun, 13:10
Afbeelding
Woordkunstenaar Alice Bakker schrijft een YA-roman in zakformaat Cultuur 23 jun, 10:00
Afbeelding
Kersverse wethouder Ines de Ridder bezoekt met leerlingen de Nieuwkoopse Plassen Nieuws 22 jun, 14:33
Afbeelding
Rotery en Lions halen bijna 15K op voor vluchtlingen Oekraine Nieuws 22 jun, 11:05
Afbeelding
VOA begint met enquête onder ondernemers Nieuws 22 jun, 10:47
Afbeelding
Kledingbank Groene Hart groeit uit zijn jasje en is op zoek naar groter pand Nieuws 22 jun, 10:10
Afbeelding
Tegels moeten de herkenbaarheid van Park Zegersloot gaan versterken Nieuws 22 jun, 09:32
Afbeelding
SBN: zorgen over stikstofplannen Politiek 21 jun, 14:34
Afbeelding
Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal Nieuws 21 jun, 14:18
Afbeelding
Niet alleen planten, ook banen op Open Kwekerijdag Nieuws 21 jun, 14:01
Afbeelding
Nieuw: kinderfestival Konijn aan de Rijn Cultuur 21 jun, 13:57
Afbeelding
Alphenaar in actie op EK tafeltennis Sport 21 jun, 10:06
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief