Han de Jager.
Han de Jager. (Foto: CDA Alphen aan den Rijn)

Han de Jager: “we hebben veel bereikt”

12 jan, 13:15 Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- In de aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen vindt u de komende tijd meer politiek nieuws in deze krant. Dit maal is Han de Jager aan het woord. De Jager is onder meer wethouder Wmo en Gezondheid en lid van het CDA. Hij blikt terug op een mooie carrière, waar zijn sociale betrokkenheid de boventoon voert. Of het nu gaat om de thuiszorg, de jeugdzorg of onderwijs, jongeren of ouderen, waar zorg nodig is, of zaken beter kunnen dan wel moeten, kent De Jager volgens het CDA de weg en zet hij zich ten volle in.

Meneer De Jager, waar bent u het meest trots op?

“We hebben de afgelopen jaren samen met betrokken partijen uit het veld en partners in en buiten de politiek veel bereikt, dus kiezen is lastig. Mijn passie is het sociaal domein, de ouderenzorg en de jongeren, want die hebben de toekomst. Dus ik noem graag de thuiszorg die goed werkt en de goede samenwerking met TOM in de buurt. Samen zorgen we dat de mensen met wie het financieel niet (meer) gaat, goed geholpen worden. Dat is niet alleen voor jongeren, maar veelal ook voor onze oudere inwoners van groot belang. Met TOM in de buurt zorgen we dat tijdig en dichtbij alle noodzakelijke hulp en ondersteuning wordt geboden. Als voorbeeld mensen die zonder werk zitten. Die worden geholpen naar een andere baan. Of jongeren die het betreft en in de financiële problemen komen, daarvoor zorgen we dat ze een dak boven het hoofd krijgen. Slechts een paar voorbeelden, maar daar gaat het om! We hebben grote stappen in de goede richting gezet en ik ben er trots op dat we de komende jaren met vaste contractpartijen door kunnen gaan.”

Hoelang bent u wethouder en wat drijft u?

“Voor het CDA ben ik ruim 18.5 jaar wethouder geweest, in zowel Boskoop als Alphen aan den Rijn. Om mijn werk goed te doen vind ik een grote inhoudelijke betrokkenheid erg belangrijk. Dat je weet wat er leeft in de dorpen, kernen en bij de verenigingen en dat je het samen doet. Inspiratie vind ik in het fundament van de christendemocratie: omzien naar elkaar, bouwen aan een samenleving waar iedereen ertoe doet.”

Wat is er voor de jeugd gedaan?

“Belangrijk is de realisatie van de nieuwe onderwijsgebouwen. In de kern Boskoop zijn nieuwe brede scholen gerealiseerd en verrees een nieuwe vmbo complex (Yverta, voorheen Wellantcollege). In de stad Alphen is voor alle scholen in het voortgezet onderwijs (ver-) nieuwbouw (bijna) gerealiseerd, voor Scala, Scope en Ashram. Dat duizenden kinderen hun onderwijs kunnen genieten in moderne, gezonde gebouwen, dat is toch geweldig.”

Wat wilt u verder nog kwijt?

“De gemeente gaat de komende jaren verder inzetten op preventie. Heel belangrijk. Daarbij moeten we verder focussen op de mensen die het écht nodig hebben. De juiste zorg en ondersteuning op de juiste plek. Daar gaat het om!”

Persoonlijk

Han de Jager woont in Boskoop, is gehuwd, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.  Tot 1990 was hij werkzaam in het primair- en voorgezet onderwijs en daarna als onderwijsadviseur.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Partijen in het Groene Hart slaan de handen ineen voor intensievere samenwerking Politiek 20 mei, 12:06
Afbeelding
Leen Kroon is trots op zijn kindje Intratuin Ter Aar Bedrijf in Beeld 20 mei, 11:34
Afbeelding
Nieuw theaterseizoen van Castellum bekend Cultuur 20 mei, 11:21
Afbeelding
Concert Gregorian Grace in de Adventskerk Cultuur 20 mei, 11:08
Afbeelding
Lezing Gouden Eeuw bij Swaenswijk Cultuur 20 mei, 10:17
Afbeelding
Theaterconcert voor de hele familie Cultuur 20 mei, 09:53
Afbeelding
De Vikingen veroveren rond Hemelvaart Museumpark Archeon Cultuur 20 mei, 09:36
Afbeelding
Ridderhofdrama roept nog steeds emoties op Column 18 mei, 16:36
Afbeelding
Eten met Veenders in restaurant Wagenaar Nieuws 18 mei, 13:58
Afbeelding
Annemijn winnaar tuinmetamorfose Nieuws 18 mei, 12:16
Afbeelding
Bouw brug over Aarkanaal begint na de zomer Nieuws 18 mei, 11:54
Afbeelding
Bert Splinter uit A’veen ontvangt lintje Nieuws 18 mei, 11:34
Afbeelding
Regenboogvlag wappert voor het oude raadhuis uit solidariteit Nieuws 18 mei, 10:46
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief