Lijst ChristenUnie-kandidaten bekend

Nieuws
Caroline Blom-de Ruiter is lijsttrekker van de ChristenUnie in Alphen.
Caroline Blom-de Ruiter is lijsttrekker van de ChristenUnie in Alphen. (Foto: archief)

ALPHEN AAN DEN RIJN- ChristenUnie Alphen aan den Rijn gaat de komende gemeenteraadsverkiezingen in met een lijst van 22 kandidaten. De lijst wordt aangevoerd door Caroline Blom–de Ruiter, de eerste vrouwelijke lijsttrekker bij ChristenUnie Alphen aan den Rijn.

De ChristenUnie voert tijdens de verkiezingen de slogan ‘Samen recht doen’.

Samen: “onderstreept dat je in je eentje weinig voor elkaar krijgt. En een (gemeentelijke) overheid functioneert pas goed als zij echt samenwerkt met inwoners”, zo stelt de ChristenUnie.

Recht: “ieder mens heeft voor God bestaansrecht, wij willen strijden tegen onrecht.”

Doen: “woorden krijgen pas inhoud als we in beweging komen. Het is nu bij uitstek de tijd om de daad bij het woord te voegen.”

Inhoudelijk belangrijke speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn betaalbaar wonen, duurzaamheid en jeugdzorg. Daar gaan de kandidaten op de kieslijst zich voor inzetten.

Alle Alphense kernen kunnen rekenen op specifieke lokale aandacht van de ChristenUnie. Michel du Chatinier (Hazerswoude-Rijndijk) vult plaats twee op de lijst in, gevolgd door Joop van der Wijngaard (Alphen aan den Rijn). De top sluit met Wouter de Bonte (Koudekerk aan de Rijn) en Siem Bak (Boskoop). Fractieleden van de ChristenUnie gaan graag met kiezers de dialoog aan over wat voor hen belangrijk is.

Archana Brandenburg, Sander Zeilstra en Maarten van Renssen zijn nieuwkomers op de kieslijst. 

De eerste tien kandidaten op de kieslijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van de ChristenUnie zijn:

Caroline Blom-de Ruiter

Michel du Chatinier

Joop van der Wijngaard 

Wouter de Bonte

Siem Bak

Archana Brandenburg

Sander Zeilstra

Maarten van Renssen

John van Rumpt

Frits Niemeijer

De volledige lijst (kandidatenlijst 2022 - ChristenUnie Alphen aan den Rijn) en het verkiezingsprogramma (verkiezingsprogramma - ChristenUnie Alphen aan den Rijn) zijn te vinden op alphenaandenrijn.christenunie.nl.