Voedselbank Alphen deelt steunpakketten uit

Nieuws
Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken heeft steunpakketjes uitgedeeld aan oudere klanten.
Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken heeft steunpakketjes uitgedeeld aan oudere klanten. Foto: Archief

ALPHEN AAN DEN RIJN- Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken deelt Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketten van het Armoedefonds uit aan oudere klanten. Met de steunpakketjes steken hulporganisaties de ouderen deze winter een hart onder de riem.

“Het is fijn dat wij, naast uiteraard onze wekelijkse ruime voedselpakketten, nu ook eens iets extra’s kunnen uitdelen aan de ouderen”, vertelt René de Jong van de voedselbank. “Met enige regelmaat hebben wij leuke dingen voor (gezinnen met) kinderen. Nu kunnen wij ook de ouderen een klein steuntje in de rug geven met een AH cadeaubon, een Etos cadeaubon en wat andere, kleinere artikelen.”

Impact

“De impact van armoede op ouderen is extra groot, omdat zij nauwelijks zicht hebben op financiële verbetering en een sociale kring van familie en vrienden vaak ontbreekt”, vult Irene Verspeek van het Armoedefonds aan.

Het fonds ziet dat de groep ouderen die financieel in de knel komt steeds groter wordt, stelt de voedselbank. In totaal gaat het Armoedefonds met behulp van 160 lokale hulporganisaties in Nederland deze winter 7.500 steunpakketten uitdelen. Meer informatie over deze actie en de mogelijkheden om een bijdrage te leveren vind je op: www.armoedefonds.nl.