Op het podium van Theater Castellum in Alphen werden donderdagavond de VOAWARDS uitgereikt, tijdens een live tv-show. De presentatie was in handen van radio-dj Gerard Ekdom.
Op het podium van Theater Castellum in Alphen werden donderdagavond de VOAWARDS uitgereikt, tijdens een live tv-show. De presentatie was in handen van radio-dj Gerard Ekdom. (Foto: VOA)

VOA reikt prijzen uit: ‘Trots op onze ondernemers’

17 jan, 14:53 Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het was een gedenkwaardige avond, de uitreiking van de VOAWARDS afgelopen donderdag. Met een burgemeester uit de Nederpop-scene, een notaris als ‘lady in red’, een zingende presentator en een swingende barman. En met vijftien genomineerde ondernemers, die hoopten op een prijs. De live televisie-uitzending van Studio Alphen is door duizenden mensen bekeken, die massaal hun stem uitbrachten op hun favoriete bedrijf.

Morvenna Goudkade 

VOA-voorzitter Elles in ’t Veld spreekt in de uitzending de kijkers toe: ”Wat zou het gaaf zijn geweest als we hier met 700 man publiek in Theater Castellum hadden gezeten”, zegt In ‘t Veld. “Ik ben nu anderhalf jaar voorzitter en ik heb nog geen drie normale maanden gehad. Toch hebben we een heleboel gedaan tijdens coronatijd: de Green Deal, de virtuele 20 van Alphen, de kennissessies en twee edities van de Week van het Werk.” Ze wil de sterkste economie van het Groene Hart worden, zegt ze. “En, daar komt-ie weer: ik wil nog steeds anderhalf uur gratis parkeren in het stadshart.”

Komt Harriët al uit het plafond?

De Alphense burgemeester Liesbeth Spies is er ook. “Fijn, zo’n uitje”, vindt Spies in Castellum, voor de gelegenheid omgetoverd in bruine kroeg. “Even luchten, na de hele dag mensen zien op een schermpje.” Ze kijkt uit naar versoepelingen. “Deze lockdown is keizwaar geweest. We willen mensen meer perspectief bieden.” Presentator radio-dj Gerard Ekdom begroet intussen Harriët Bijl. Zij bewaakt als notaris het stemmen en de stemmentelling. Bij het zien van Bijl, in rode jurk, barst Ekdom spontaan uit in gezang: “Lady in réééééed!’.

Vervolgens is per categorie de stemming. Ondernemers worden voorgesteld met filmpjes, waarna het kijkerspubliek de stem kan uitbrengen. De verkiezing heeft een muzikaal thema, daarom wordt van alle genomineerden de favoriete plaat gedraaid. Dat gebeurt door dj Tom, ook op het podium. Barman Wilbert swingt lekker mee.  De burgemeester reageert op ‘Iedereen is van de wereld’ van band The Scene. Spies vertelt thuis vaak te luisteren naar Nederpop, al is het soms een beetje noodgedwongen. “Mijn echtgenoot heeft in bandjes gespeeld en deze muziek staat bij ons vaak aan.” Zo hoor je nog eens wat van je burgemeester, vindt Gerard Ekdom. Intussen wordt de ene award na de andere uitgereikt. Er zijn vijf categorieën met telkens drie genomineerden. In de categorie Starters wint Morgann ten Brink met haar bedrijf Imogen Productions. Bij ZZP is Mirjam van Triest van Bymip de winnares. Bij Horeca & Retail is de prijs voor Selina Kalkhoven van horecazaak Maggie Blue en Chelsey Hendriks wint met SEO & SEA Online Marketing Solutions in de categorie MKB. 

Na elke stemming komt notaris Harriët Bijl op het podium met een gouden envelop, al zorgt ze wel steeds voor een verrassing bij Gerard Ekdom. Als die denkt dat Bijl van achteren opkomt, verschijnt ze op links, of op rechts of van voren. Na de stemming voor de laatste categorie, MKB XL, is Ekdom dan ook zeer benieuwd. “Waar zou Harriët nu weer vandaan komen? We hebben alles al gehad. Behalve het plafond.” Met de blik omhoog: “O, ze hangt al, hoor. Ze komt zo naar beneden.” Uiteindelijk verschijnt de charmante notaris toch weer gewoon vanaf het podium, tot hilariteit van de aanwezigen. Voor de laatste keer wordt een envelop overhandigd en blijkt Zwiep Vermeulen van de Vermeulen Groep uit Benthuizen winnaar bij de grote bedrijven. Voorzitter Elles in ‘t Veld kijkt zeer tevreden terug. “ Het is heel goed verlopen. We waren heel blij met Gerard Ekdom, ook het thema met de muziek was superleuk. Als vereniging hebben we onze ondernemers in het zonnetje gezet. Trots op en petje af.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Het Stadhuisplein in Alphen a/d Rijn krijgt een groene metamorfose Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Zorgen over crisisonderwijs: ‘Bang voor leerachterstanden’ Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen gisteren
Afbeelding
Stolperstein geplaatst voor vermoorde David Wessel in Aarlanderveen Nieuws 17 mei, 16:31
Afbeelding
‘Leuk om groene sector te promoten op Floriade’ Nieuws 17 mei, 16:07
Afbeelding
Brugspringen? Dan komt de zomer er weer aan Nieuws 16 mei, 18:58
Afbeelding
Voorstelling met TBS-patiënten bij Parkvilla Cultuur 16 mei, 15:50
Afbeelding
Filmopnames bij de Ridderhof Nieuws 16 mei, 14:49
Afbeelding
Hazerswoudenaar Wesselingh ontvangt lintje Nieuws 16 mei, 14:32
Afbeelding
Eindelijk, het vijftiende ARC-Heitinga toernooi gaat bijna van start Sport 16 mei, 13:49
Afbeelding
Geslaagde priksleeraces bij ijsclub Otweg Sport 16 mei, 13:28
Afbeelding
Geschiedenis Boskoopse burgemeestersketen Nieuws 16 mei, 12:49
Afbeelding
‘Kleinschalige opvang werkt’ Politiek 16 mei, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief