Parkvilla heet cursisten weer welkom
Parkvilla heet cursisten weer welkom (Foto: Parkvilla)

Parkvilla verwelkomt cursisten

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Alle gelekte informatie voorafgaand aan een persconferentie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het gehele team van Parkvilla. En die zag er vorige week niet goed uit voor de culturele sector. Groot was de verrassing toen bleek dat kunst- en cultuurbeoefening weer mag plaatshebben.

“Natuurlijk is het enorm jammer dat ons filmhuis en theater nog gesloten moeten blijven door de maatregelen, maar wij zijn natuurlijk heel blij dat de cursussen weer kunnen starten”, vertelt Arjenne Bouwknegt, coördinator cultuureducatie en -participatie.

“Veel cursussen zijn volgeboekt, maar bij een aantal kunnen cursisten nog instromen. Bijvoorbeeld bij kunstgeschiedenis op maandagmiddag en zondagochtend. Tijdens deze cursus duikt kunsthistorica Karin Braamhorst in de geschiedenis van bijzondere kunst aan de hand van zeer uiteenlopende onderwerpen. Deze cursus is een platform met video’s, verhalen, muziek en beelden van actuele kunst en design”, vervolgt Bouwknegt. “Ook de cursus Edelsmeden op dinsdagavond is een aanrader. Cursisten worden uitgedaagd om sieraden of grotere objecten te maken. Tot slot zijn er nog tal van leuke danscursussen. De manier om lekker in beweging te komen en te ontspannen. Niet onbelangrijk in deze tijd! Verder hebben we tijdens de sluiting niet stilgezeten, alle tafels zijn opgeknapt en de trap is geschilderd, wij zijn klaar om onze cursisten weer een warm welkom te geven.

Parkvilla volgt alle coronamaatregelen RIVM. Met hulp van alle bezoekers kan iedereen weer veilig en vertrouwd genieten bij Parkvilla.”

Bouwknegt is sinds kort ook verantwoordelijk voor het cursusaanbod van Parkvilla en is voornemens op korte termijn een breder aanbod neer te zetten. “Ik wil graag meer korte cursussen in het programma opnemen en op korte termijn worden er meer cursussen voor kinderen georganiseerd. Denk aan portrettekenen voor kids van kunstenares Yvette Bavelaar, bekend van Sterren op het doek. Het nieuwe kids programma komt binnenkort online, dus ik zou zeggen, houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.”

Website

Op de website van Parkvilla staan alle cursussen vermeld én alle coronarichtlijnen.

Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Afbeelding
Swaenswijk: talkshow, muziek, lezing en maaltijd Cultuur 27 jan, 16:11
Afbeelding
Gemeente Alphen: Fietssnelweg langs de Rijndijk-oost een stap verder Nieuws 27 jan, 08:35
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Inloopavond Dorpshart Ter Aar Nieuws 25 jan, 16:26
Afbeelding
VVD: boa's mogen gaan bekeuren Nieuws 25 jan, 16:14
Afbeelding
98-jarige Alphenaar krijgt leeftijdskorting op onderhoudsbeurt VW Polo Nieuws 25 jan, 14:29
Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.