Hondenspeelpark komt aan het Goudse Rijpad

Nieuws
Hier kan het gebied komen.
Hier kan het gebied komen. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het college van Alphen aan den Rijn stelt aan de gemeenteraad voor om de nieuwe hondenloslooplocatie met speelfaciliteiten te realiseren aan het Goudse Rijpad in de buurt van het woonwagenpark. Daarbij zijn aan de gemeenteraad twee varianten voorgelegd als alternatief voor het huidige hondenlosloopgebied aan de Oostgouweweg in Steekterpoort.

In variant 1 gaat het om een besloten hondenlosloopgebied en in variant 2 om een openbaar hondenlosloopgebied. De gemeenteraad neemt op 17 februari dit jaar een besluit. 

Het terrein aan de Oostgouweweg is jaren geleden omgevormd tot een tijdelijke loslooplocatie met speelvoorzieningen. Het terrein moet worden verlaten omdat het de bestemming ‘bedrijventerrein’ heeft en verkoop van de grond binnen afzienbare tijd wordt verwacht. 

In 2019 is besloten om aan de oostzijde van Steekterpoort een vervangende locatie te vinden voor de huidige hondenspeellocatie. December 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met de aankoop van de benodigde grond. De gekozen locatie is door de omvang en indeling zeer geschikt als hondenlosloopgebied. Het terrein is in oktober 2021 beschikbaar gekomen. In samenwerking met de Alphense Hondenbezitter is een ontwerp gemaakt voor de nieuwe locatie.