Nieuwe aanwinst voor Molen Nieuw Leven

Nieuws
De molen heeft een nieuwe aanwinst: de buil.
De molen heeft een nieuwe aanwinst: de buil. (Foto: Wipstelling Korenmolen Nieuw leven)

HAZERSWOUDE-DORP- De stichting Wipstelling Korenmolen Nieuw leven in Hazerswoude-Dorp heeft een nieuwe aanwinst: de buil. Deze is afkomstig van de korenmolen in het Gelderse Renkum. Een buil is vergelijkbaar met een een grote zeef. 

“Nadat de molenstenen het tarwegraan hebben vermalen tot volkorenmeel, kunnen onze molenaars vanaf nu het meel zeven met de buil”, meent de stichting. Tijdens het zeven wordt de bloem gescheiden van de zemelen en het gries. Het resultaat is een fijne, natuurlijk witte bloem die gebruikt kan worden voor het bakken van brood, pannenkoeken en cake.

“Wilt u meer weten over de buil en zelf zien hoe deze werkt? Loop dan eens op zaterdag binnen bij de molen. Onze molenaars kunnen u alles vertellen over het ambachtelijke maalproces, van graankorrel tot tarwebloem. Vanzelfsprekend verkopen wij het versgemalen volkorenmeel en de tarwebloem in onze molenwinkel. Maar u vindt nog veel meer producten in onze schappen, zoals mixen voor brood, cake en koek. Bent u nog op zoek naar een origineel cadeau voor Valentijnsdag? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres”, aldus de stichting. De molen is elke zaterdag geopend van 9.00 tot 15.00 uur en is gevestigd aan de Dorpsstraat 228 in Hazerswoude-Dorp.