Eerste paal nieuwbouw Scala College

Nieuws
De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College is de grond in.
De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College is de grond in. Foto: Scala College

ALPHEN AAN DEN RIJN- De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg in Alphen aan den Rijn is de grond in en daarmee is de realisatie van de nieuwbouw begonnen. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling en de verwachte oplevering is juni 2023. 

In de nieuwbouw van de school worden lessen verzorgd in domeinen. Dit betekent dat een groep leerlingen in een eigen gedeelte van het gebouw onderwijs volgt. Daar zijn ook de kluisjes en is de werkplek. Behalve de domeinen voor de bovenbouw van het vmbo en de havo is er in de nieuwbouw ook ruimte gereserveerd voor leerlingen uit de onderbouw. Er komt een apart domein voor biologie, natuurkunde en scheikunde. Op de nieuwe locatie komt ook een compacte sporthal.

Onderwijs

Frank de Wit, bestuursvoorzitter: “Wat belangrijk is, is dat we ook een nieuwe school kunnen bouwen voor onze leerlingen van de bovenbouw. We kunnen het vanwege coronamaatregelen nog niet vieren maar dat gaan we snel inhalen. Met ons nieuw schoolgebouw kunnen we ons onderwijs nog beter organiseren. Leerlingen verdienen een mooi gebouw waar ze gewoon goed onderwijs krijgen en waar we aandacht kunnen geven aan het talent van iedere leerling. Alle voorbereidingen zijn klaar, de bouw is begonnen en we hebben er ontzettend veel zin in.”

Diamantstraat

De vestiging aan de Diamantstraat van de school komt met dit nieuwe schoolgebouw te vervallen. De vestigingen voor de onderbouw aan de Kees Mustersstraat en de bovenbouwafdeling vwo aan de Sacharovlaan blijven in gebruik.

Raymond Pet, directeur Scala College: “Er is door veel mensen jarenlang keihard gewerkt om een nieuw gebouw te realiseren. Het is dan wel erg gaaf om te zien dat het nu echt een tastbaar product oplevert. Ons personeel en onze leerlingen staan te popelen om het nieuwe gebouw te gaan gebruiken. Ik verwacht dat iedereen zich snel thuis voelt in een aantrekkelijke, professionele omgeving die kwaliteit, verbinding, energie en ontwikkeling uitstraalt.”

Leeromgeving

Han de Jager, wethouder Onderwijs gemeente Alphen aan den Rijn: “Een goede leeromgeving begint bij een schoolgebouw dat leerlingen uitnodigt om zich te ontwikkelen en waarin ze zich welkom voelen. Die uitgangspunten komen zeker terug in het nieuwe Scala College. Het is een prachtig, modern gebouw; dat helemaal past bij het onderwijs van nu.”

Meer informatie over de bouw is te vinden op de Scala College-pagina van Du Prie bouw & ontwikkeling: https://www.duprie.nl/scala/.