Mozaïeken op 3D vormen bij Boskoop Creatief

Nieuws
Bij de cursus staat 3D mozaïeken centraal.
Bij de cursus staat 3D mozaïeken centraal. (Foto: Boskoop Creatief)

BOSKOOP- Boskoop Creatief houdt een cursus waarin het maken van een mozaïek op een bestaande driedimensionale vorm centraal staat. Docente Annelies Leeflang is aanwezig bij de cursus, die bestaat uit 6 lessen op 2, 16 en 23 februari en 16, 23 en 30 maart. 

Het maken van mozaïeken wordt meestal geassocieerd met werken op een plat vlak, maar bij deze cursus kunt u denken aan het versieren van porseleinen, kartonnen, styropor, betonnen of houten beeldjes: diervormen, torso’s of diverse maten bollen.
Tijdens deze cursus wordt voor de decoraties vooral met serviesgoed met  kleuren en patronen gewerkt. Ook andere materialen als tiffany-glas, glasstenen, kralen, schelpen, stenen of kiezels zijn mogelijk. Op deze manier kunt u voorwerpen die u thuis nog heeft liggen of vindt bij een kringloopwinkel een nieuw leven geven, volgens de organisatie.

Eigen materiaal

“Vanwege dit karakter is het voor deze cursus de bedoeling dat u zo veel mogelijk eigen materiaal meeneemt om als basis te dienen voor een ondergrond. Leeflang denkt met u mee over de mogelijkheden in het decoreren van de door u meegebrachte materialen”, stelt Boskoop creatief. Vervolgens brengen de aanwezigen met mozaïeklijm de stukjes aan om het werkstuk te verfraaien.

Meer informatie

De cursus is alle lessen van 13.30 tot 16.00 uur in MFC De Plataan aan de Snijdelwijklaan 2 in Boskoop. De kosten bedragen100 euro. Kijk voor benodigdheden en meer info op www.boskoopcreatief.nl bij de cursus “Mozaïeken maar dan anders”. Diverse versieringsmaterialen kunt ook bij Leeflang aanschaffen.