Alrijne Zorggroep verwelkomt nieuwe voorzitter

Nieuws
Alrijne Zorggroep verwelkomt  een nieuwe voorzitter en nieuw lid raad van toezicht.
Alrijne Zorggroep verwelkomt een nieuwe voorzitter en nieuw lid raad van toezicht. (Foto: Alrijne Zorggroep)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Alrijne Zorggroep, die gevestigd is in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp, verwelkomt de nieuwe voorzitter Bruno Bruins en nieuw lid raad van toezicht Imke Frijters. Op 1 juni dit jaar neemt Bruins het stokje over van Mirjam de Bruin. Frijters is op 16 december vorig jaar benoemd als lid van de raad van toezicht en lid van de audit commissie Financiën & Risicomanagement.

“Het is mij een groot genoegen dat Bruins als toekomstig voorzitter van de raad van toezicht mij opvolgt. Alrijne is een mooie en maatschappelijk zeer relevante organisatie. Ik weet zeker dat hij net als ik ervaart hoe het team van raad van toezicht en raad van bestuur nauw samenwerkt om de strategie van Alrijne te realiseren. Ieder vanuit zijn eigen rol. Met het lidmaatschap van Frijters is de deskundigheid in de auditcommissie Financiën & Risicomanagement goed aangevuld”, stelt Mirjam de Bruin.

Yvonne Wilders, voorzitter raad van bestuur: “Wij zijn Mirjam de Bruin en Jan Peter Duijvestijn veel dank verschuldigd voor hun jarenlange deskundige inzet als toezichthouder. Wij zijn trots dat Bruins bereid is de rol van voorzitter te vervullen. Met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring kan hij ons met raad en daad terzijde staan. In Frijters is een vakvrouw aan de auditcommissie Financiën & Risicomanagement toegevoegd.”

Nieuwe voorzitter

Bruins heeft als minister voor Medische Zorg en Sport kennis gemaakt met de zorg. Hij is momenteel Staatsraad in de Afdeling advisering van de Raad van State. Hij heeft (politiek)bestuurlijke ervaring, maar ook als voorzitter van de raad van bestuur van Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Eerder was hij lid van de raad van bestuur van Connexxion holding nv, waarnemend burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg en staatssecretaris voor het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

Frijters heeft ervaring met bedrijfsvoering en toezicht. Als interim manager en organisatieadviseur op directie- en bestuursniveau helpt zij organisaties in het (semi) publieke domein financieel gezond te worden, zich strategisch te positioneren, beter te presteren en een fundament voor de toekomst te leggen.

De raad

De raad van toezicht houdt toezicht op het functioneren van de raad van bestuur, het gevoerde beleid en het maatschappelijk belang van de organisatie. Daarnaast fungeert de raad als klankbord, adviseur en sparringpartner voor de bestuurders. De raad van toezicht vervult verder de werkgeversrol voor de raad van bestuur.

Alrijne Zorggroep

Alrijne Ziekenhuis en de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn vormen samen Alrijne Zorggroep. “Op onze locaties bieden wij de beste zorg aan iedere patiënt en cliënt. En dat doen we met patiënten en cliënten die de regie over hun eigen leven voeren, met deskundige en betrokken medewerkers, in samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners”, aldus de organisatie.

Voor meer informatie over de organisatie kunt u terecht op de website: www.alrijne.nl.