De Ford Mustang cabriolet van kweker Stef Groenendijk rijdt mee in het Corso Boskoop 800, vlnr broers René, Jos en Léon van Lint, Stef Groenendijk en Jan Fase.
De Ford Mustang cabriolet van kweker Stef Groenendijk rijdt mee in het Corso Boskoop 800, vlnr broers René, Jos en Léon van Lint, Stef Groenendijk en Jan Fase. (Foto: Morvenna Goudkade)

Plantencorso in Boskoop: ‘Toch nog een optocht’

Nieuws

BOSKOOP- Toch nog een optocht! Carnaval gaat niet door, maar straks is er het plantencorso. Op 20 augustus staat Corso Boskoop 800 gepland, een grote optocht van versierde voertuigen met planten. Het initiatief van vier Boskopers is met groot enthousiasme ontvangen. Handelskweker Stef Groenendijk heeft zich direct aangemeld.

Morvenna Goudkade

Maandagmiddag op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp. Kweker Stef Groenendijk, daar gevestigd met zijn bedrijf Stegro, wil wel even zijn voertuig laten zien: een Ford Mustang cabriolet. 

Uit liefde voor de plant en als promotie voor Boskoop

De vier initiatiefnemers zijn er ook, de Greenportbroers Jos, Léon en René van Lint en exporteur Jan Fase. Er worden planten uit de loods gehaald, waarmee de bolide wordt opgefleurd. Ze zien het al voor zich, hoe het straks gaat worden. 

“Zeg het met planten”, roept Jan Fase. Hij is enorm enthousiast over het corso. “Ik vind het geweldig, Boskoop 800 jaar. Een geweldige prestatie hoe Boskoop zich heeft ontwikkeld, dat moeten we vieren. En daar horen natuurlijk heel veel planten bij.” De broers Van Lint zijn het daar helemaal mee eens. “Wij werken alle drie in de planten”, zegt René. “We hebben het corso bedacht uit liefde voor de plant en als promotie voor Boskoop.” Broer Jos vertelt over hun idee, dat gepland staat op zaterdag 20 augustus. Dan trekt een lange stoet vanaf de Middelburgseweg, via het centrum van Boskoop, naar het ITC-terrein in Hazerswoude.

Als er maar wel planten te zien zijn, dus geen lege potmachine

Stef Groenendijk kreeg net als veel andere kwekers onlangs een mail vanuit de Greenport Boskoop. Gezocht: deelnemers voor het Corso Boskoop 800. “Ik zag die mail. Ik dacht meteen: o leuk, joh. Dus heb ik me aangemeld. Als eerste, hoorde ik daarna.” Carnaval gaat niet door, zegt hij. “Nu toch nog een optocht op het dorp. En laten we wel zijn: elk zichzelf respecterend sierteeltcentrum heeft een eigen corso. Boskoop had dat vroeger ook, dus ik vind het wel mooi om dat weer terug te brengen.”

Scouting

Dat vindt Jos van Lint ook. “Er zijn inderdaad een paar keer corso’s gehouden. Ik weet nog dat we vanuit de scouting gingen meehelpen karren versieren.” De vier initiatiefnemers, ze noemen zich het Corso Kwartet, worden inmiddels overspoeld met vragen en ideeën. “We krijgen allerlei vragen over aparte voertuigen, mag dit, mag dat? Ja, waarom niet? Of je nu met een vrachtwagentje, een melkwagen, een golfkarretje, een elektrisch voertuig, of wat dan ook mee wilt doen. We hebben nog geen reglement, dus alles is nog open.” Ze zijn ook benaderd of er ‘muziek bij kan’. “Of er muziekkorpsen mee kunnen lopen? We zouden zeggen: kom maar met een voorstel. Alle ideeën zijn welkom.”

Aan het Corso is een verkiezing verbonden. Wie heeft het mooiste, creatiefste, gekste voertuig? “We moeten die verkiezing nog uitwerken, maar zijn nu bezig een vakjury samen te stellen.” Wie er allemaal mee mogen doen, ook een vraag. “Kwekers, handelaren, toeleveranciers”, zegt René. “Als er maar wel planten te zien zijn, dus geen lege potmachine.” Volgens broer Jos is er zeker ruimte voor innovatie en duurzaamheid.

Het viertal hoopt op veel deelnemers en doet alvast wat suggesties. “Je kunt individueel meedoen of met meerdere kwekers een kar maken, bijvoorbeeld per gewasgroep of per straat. Wij laten ons graag verrassen.”

Voor vragen en aanmeldingen: info@proba.info

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.