Uitbreiding van de Ontmoetingswinkel

Nieuws
De Ontmoetingswinkel van het Leger des Heils gaat vanaf februari ook op donderdag open.
De Ontmoetingswinkel van het Leger des Heils gaat vanaf februari ook op donderdag open. (Foto: Archief)

ALPHEN AAN DEN RIJN- De kledingwinkel van het Leger des Heils in Alphen aan den Rijn breidt uit en verandert van naam. De winkel gaat vanaf februari behalve de woensdagochtend ook op de donderdagochtend open. Zo moet de winkel een Ontmoetingswinkel zijn.

“Elk jaar gooit een Nederlander gemiddeld veertien kilo kleding in de vuilnisbak. Zonde, want die kleding kunnen we nog prima gebruiken. Daarom zamelt het Leger des Heils al meer dan honderd jaar gebruikte kleding en textiel in. De kleding die wij inzamelen verkopen wij tegen sociale prijzen in onze Ontmoetingswinkel”, vertelt de stichting.

Kleding

Het geld dat de stichting daarmee verdient, gebruikt ze om projecten van het Leger des Heils in Alphen aan den Rijn te ondersteunen. Hier kunnen mensen kleding tegen een sociale prijs kopen, volgens de stichting. “Lukt dat financieel niet, dan valt er altijd te overleggen met de wijkcoach en de coördinator van de winkel. Je koopt er vaak al kleding vanaf een paar euro. Wij verkopen gebruikte kleding, gesorteerd op kwaliteit. En als je er toch bent, drink dan even een kop koffie of thee mee.”

Inleveren

Mocht u kleding weg willen doen, die nog goed is te gebruiken, dan vraagt de stichting om aan het Leger des Heils te denken. U kunt uw tweedehands kleding inleveren bij een kledingcontainer welke zich naast het korpsgebouw bevindt aan de Zonneweg 3 in Alphen aan den Rijn.

Openingstijden

De Ontmoetingswinkel van de stichting is geopend op woensdag van 10.00 uur tot 13.30 uur, en vanaf 3 februari ook op de donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.