Alphense Lizzy is wereldkampioen

Nieuws
Een eerdere foto van Lizzy de Greef in actie.
Een eerdere foto van Lizzy de Greef in actie. ((Foto: https://lizzydegreef.com))

ALPHEN AAN DEN RIJN- De 17-jarige Lizzy de Greef uit Alphen aan den Rijn heeft zondag 30 januari in het Franse Tarbes de ITF wheelchair open gewonnen. Ze versloeg de 17-jarige Jade Lanai uit Brazilië. Ze mag ze zich daardoor wereldkampioen rolstoeltennis bij de junioren noemen.

In 2020 werd Lizzy ook wereldkampioen op hetzelfde toernooi en in dat jaar nam ze ook de dubbeltitel mee naar huis. Toen versloeg Lizzy haar landgenote Jinte Bos. Dit jaar kon helaas de dubbelfinale, die ze ook zou spelen, in verband met een coronabesmetting van één van de andere spelers niet doorgaan. Het was toch een fantastische week voor Lizzy die als wereldkampioen junioren terugkomt naar Nederland.

Het toernooi in Frankrijk is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor de jeugd. Lizzy mocht deelnemen omdat ze op 1 staat op de ITF -wereldranglijst voor junioren. De dagen voor het toernooi hebben de jeugdrolstoeltennissers een trainingskamp gehad om ervaringen uit te wisselen en om te trainen voor de wedstrijden.

In 2015 is ze begonnen met trainen. “Sinds die eerste training ben ik niet meer gestopt en alleen maar aan het groeien en mijlpalen aan het behalen”, aldus Lizzy.

Meer informatie over de tennisser is te vinden via haar social media: @lizzydegreef op Facebook en Instagram.