Opening reumapoli in Alphen aan den Rijn

Nieuws
De Sint Maartenskliniek uit Nijmegen heeft sinds kort een reumapolikliniek in Alphen.
De Sint Maartenskliniek uit Nijmegen heeft sinds kort een reumapolikliniek in Alphen. (Foto: Sint Maartenskliniek)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Mensen uit de regio Alphen aan den Rijn kunnen sinds donderdag 10 februari terecht in een reumapolikliniek in de buurt. De kliniek is van de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen. Doel van het ziekenhuis is reumazorg dichterbij de patiënten brengen. 

De nieuwe kliniek is gevestigd in Gezondheidscentrum Lupine. Reumapatiënten uit de regio Alphen aan den Rijn kunnen terecht bij reumatoloog Corine van Vliet. “Huisartsen kunnen mensen met reumaklachten direct naar mij doorverwijzen”, meent ze.

Samenwerking

Dankzij een nauwe samenwerking met Stichting Alphen op één Lijn en Stichting Samenwerkingsverband Gezondheidscentrum Lupine is de nieuwe kliniek tot stand gekomen. Van Vliet: “De samenwerkende zorgverleners van ‘Alphen op één Lijn’ werken al langer aan het dichterbij brengen van zorg naar mensen die het nodig hebben. Ook de Sint Maartenskliniek wil de reumazorg zo dicht mogelijk bij de patiënt aanbieden. Daarom zijn we ook heel verheugd met deze nieuwe locatie in Alphen.”

Reuma is een verzamelnaam voor meerdere aandoeningen en klachten aan gewrichten, spieren en pezen. Deze klachten gaan gepaard met pijn en beperking in de bewegingsvrijheid. “De klachten ontstaan spontaan en zijn niet het gevolg van verwonding of letsel (niet-traumatisch). In totaal bestaan er wel meer dan honderd verschillende reumatische aandoeningen”, stelt de kliniek. De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in reumatologische zorg. De behandeling is gericht op het verminderen van pijn en het onder controle houden van de ziekte. Zie voor meer informatie www.maartenskliniek.nl/reumatologie.