Alphense schrijft boek over kindslavernij

Nieuws
Marianne de Ruijter vraagt aandacht voor moderne slavernij.
Marianne de Ruijter vraagt aandacht voor moderne slavernij. (Foto: Marianne de Ruijter)

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Alphense Marianne de Ruijter heeft een boek geschreven over moderne kindslavernij in Ghana genaamd: Ik mis mijn naam. Zij wil met haar boek kindslaverij onder de aandacht brengen. De winst van haar boek gaat naar een organisatie, International Justice Mission (IJM), die de kinderen redt.

“Ik wil dit onderwerp wereldwijd bekendmaken. Op scholen en kerken hier aandacht voor vragen door lezingen te geven. Als niemand hiervan weet, hoe kan je dan zorgen dat dit stopt?”, meent De Ruijter.

Over het boek

In het boek leert u eerst Paki kennen. Hij woont in Ghana en lijkt een dubbelleven te hebben. In de volgende hoofdstukken gaat hij op bezoek bij zijn zus en zwager die in een klein dorpje wonen. Zijn zus moet geld van hem lenen als hun jongste dochter sterft. Paki belooft hen te helpen en zegt ook voor hun andere twee kinderen een goede school te weten. Hij neemt hen echter mee naar een totaal andere plek. Baruck en zijn zusje Shaniya worden ieder op een andere plek vreselijk behandeld en misbruikt, zowel lichamelijk als geestelijk.

Recensie

Een recensie van Diane Kooistra over het boek: “Het is een fictief verhaal denk je tijdens het lezen, maar gaandeweg wordt het duidelijk dat datgene wat de kinderen meemaken echt gebeurt is en nog steeds realiteit is. En dat in 2022. De slavernij is in 1863 al aan banden gelegd”, stelt Kooistra. 

“Na het lezen ben je verbijsterd dat dit nog steeds gebeurt met jonge kinderen. En ben je zó blij met organisaties als IJM die de kinderen bevrijden en verzorgen totdat ze trauma vrij zijn en weer de maatschappij in kunnen. De Ruijter geeft in het begin van het boek de sfeer mooi weer van het leven in Ghana”, aldus Kooistra. 

IJM

Het IJM is een internationale mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor de bestrijding van moderne vormen van slavernij en mensenhandel. In bijna twintig gemeenschappen in Afrika, Latijns-Amerika, Zuid-Azië en Zuidoost-Azië beschermen zij tegen geweld.

Het boek te koop via bol.com.