Penningmeester Kees Vermeulen (re) van Stichting Boskoop800 bedankt sponsor Erik Rijnbeek met een jubileumspeld. Het collector's item is gemaakt door goudsmid Kevin Janssens (li).
Penningmeester Kees Vermeulen (re) van Stichting Boskoop800 bedankt sponsor Erik Rijnbeek met een jubileumspeld. Het collector's item is gemaakt door goudsmid Kevin Janssens (li). (Foto: Morvenna Goudkade)

Offensief Boskoop800: ‘Nog wel paar centjes nodig’

Nieuws

BOSKOOP – Het jubileumjaar van Boskoop800 wordt één groot feest, maar dat moet wel betaald worden. Dus is Stichting Boskoop800 gestart met sponsorpakketten voor bedrijven en particulieren. Boomkweker Erik Rijnbeek (32) zei meteen ja tegen zo’n pakket, samen met tweelingbroer John. Ze krijgen er een bijzonder bedankje voor.

Morvenna Goudkade 

De broers worden opgezocht op ‘de tuin', oftewel hun kwekerij aan het Zuidwijk in Boskoop. Kees Vermeulen (67), penningmeester bij Stichting Boskoop800, en goudsmid Kevin Janssens (39) komen een speciaal geschenk overhandigen, zo luidt de boodschap. Erik is met de planten bezig. Kwekerijhond Hunter scharrelt rond. Maar waar is John? "Leveren”, zegt Erik. "Die is voorlopig niet terug. Maar ik bel hem wel even. Ja, kan je terugkomen? We krijgen iets bijzonders. Lukt niet? Ik geef het door.” Met een grijns: "Jullie zullen het alleen met mij moeten doen.”

Kees Vermeulen vertelt dat Stichting Boskoop800 enorm blij is met de sponsoring. Inmiddels hebben al diverse bedrijven sponsorpakketten van 800 of 2.500 euro afgenomen. Zij krijgen allemaal als dank een heuse jubileumspeld, speciaal voor de gelegenheid gemaakt door Kevin Janssens. Die zelf ook weer sponsort, want hij rekent alleen de materiaalkosten, vertelt de Boskoper. “De mensen van Boskoop800 doen ook alles vrijwillig, dus ik heb mijn arbeidsuren niet in rekening gebracht.” 

De jubileumspeld geldt als collectors item, de speld is handmade, ieder exemplaar is uniek, zegt de goudsmid. “Ik heb een eerste opdracht gekregen voor 25 stuks. Inmiddels heb ik er tien gemaakt. Het is een zilveren speld, met een geëmailleerd gestileerd appeltje: de Schone van Boskoop.”

Penningmeester Vermeulen legt uit waarom de sponsors zo belangrijk zijn. “Boskoop 800 is een feest voor en door Boskopers. Alles zoveel mogelijk vrij toegankelijk, zodat iedereen kan meedoen. Maar een feest is natuurlijk niet gratis. Artiesten moeten betaald, materialen, licht en geluid moet betaald. Allerlei voorzieningen en vergunningen moeten betaald.” En al is er financiële ondersteuning van de gemeente Alphen en van diverse fondsen, er is nog wel een flink bedrag nodig, stelt het bestuurslid. “De begroting is nog niet sluitend, wij missen nog 25 procent van het benodigde bedrag. Daarom hopen we op veel meer bedrijven die meedoen aan onze sponsoractie.” 

De gebroeders Rijnbeek hoefden er niet lang over na te denken. “We waren er snel uit”, zegt Erik. “Wij zijn echte Boskopers én boomkwekers, dus wij willen gewoon meedoen. Wij vinden het prachtig, zo’n feestjaar. We gaan het lekker meevieren, dus ook meehelpen met het geld.”

Dan haalt Kees Vermeulen de jubileumspeld tevoorschijn. In een speciaal doosje. “Als dank voor jullie sponsoring, mag ik je dit speldje overhandigen.” Kweker Erik bekijkt het kleurige speldje, dat alleen bestemd is voor de sponsors. “Nou, hier doen we het voor, haha. Wie hem op mag? Ja, wat dacht je? Ik natuurlijk, John is er niet, die heeft pech gehad.” 

Het sponsorteam van Boskoop800 gaat de komende weken bedrijven benaderen voor sponsordeals. Heel belangrijk, vindt ook Jean-Paul Karting, teamlid van Boskoop800 en initiatiefnemer van theatervoorstelling De Schone van Boskoop. "Er wordt hard gewerkt aan de voorstelling. We hebben een heel mooi script, vol historie en kwekersverhalen. Het wordt echt heel bijzonder. Al is het wel een uitdaging: we willen de toegangsprijzen laag houden, maar de kwaliteit hoog. Er zijn nog wel een paar centjes nodig.”

De speciale jubileumspeld, van zilver met geëmailleerd appeltje: de Schone van Boskoop
Afbeelding
Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen Nieuws 1 feb, 10:23
Afbeelding
AZC Synchroonzwemsters zijn kampioen Sport 31 jan, 15:42
Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Afbeelding
'Mijn oproep: wandelschoenen aan voor Oekraïne' Nieuws 31 jan, 10:58
Afbeelding
Gemeente Alphen pakt armoede aan Politiek 30 jan, 16:02
Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.