Advocaten Nieke Schreurs, Lisanne van Wassenberg en Jacomien Kapteijn.
Advocaten Nieke Schreurs, Lisanne van Wassenberg en Jacomien Kapteijn. (Foto: Berntsen Mulder Advocaten)

Advies op de Dag van het Familierecht

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Berntsen Mulder Advocaten in Alphen aan den Rijn houdt op donderdag 24 maart de jaarlijkse Dag van het Familierecht. Waarom? Omdat het van het grootste belang is om deskundig en betrouwbaar advies in te winnen als om zulke belangrijke zaken gaat als een scheiding, alimentatie of erfenis.

Het is op het kantoor aan het Burgemeester Visserpark 15 mogelijk een gratis en vrijblijvend adviesgesprek te voeren met een specialist op het gebied van familierecht of erfrecht. Komt die dag slecht uit? Dan is een andere dag ook mogelijk.

Rust en handvatten

“Een besluit om te scheiden neem je niet zomaar”, vertelt familierechtadvocaat en mediator Jacomien Kapteijn. “Daar gaat wel wat tijd over heen. De gevolgen van een scheiding zijn vaak groot. Wie kan er in het huis blijven wonen? Hoe gaan we in de toekomst het gezamenlijk ouderschap vormgeven? Kiezen we voor mediation of is het beter om ieder een eigen advocaat in de arm te nemen? Wat staat er precies in de huwelijkse voorwaarden en welke gevolgen hebben die afspraken in het geval van een scheiding? Met al deze vragen kunnen wij u verder helpen, zodat u de juiste keuzes kunt maken en in een moeilijke situatie de beste weg kunt bewandelen.”

Conflict over erfenis

“Maar op de Dag van het Familierecht richten we onze aandacht ook op het erfrecht,” vervolgt advocaat erfrecht Lisanne van Wassenberg: “Mijn werk bestaat uit het oplossen van conflicten over erfenissen. Bijvoorbeeld over wat te doen als iemand is onterfd. Of als iemand zijn of haar kindsdeel wil opeisen. Voor het opstellen van een testament moet je naar een notaris, maar als er een conflict uit ontstaat, kan ik voor een oplossing zorgen. Er zijn veel wettelijke mogelijkheden die veel mensen niet kennen.”

“We willen ook vooral duidelijk maken dat een adviesgesprek met een advocaat voor behoorlijk wat rust kan zorgen,” weet advocaat familierecht Nieke Schreurs. “In een eerste gesprek kunnen we altijd al goed aangeven wat de mogelijkheden zijn en welke stappen iemand het beste zou kunnen ondernemen. We vinden het belangrijk om laagdrempelig te zijn, om duidelijk te maken dat het geen barrière hoeft te zijn om bij een advocatenkantoor naar binnen te stappen. Meestal heeft iemand daarna meteen meer duidelijkheid en dat helpt mensen altijd verder.”

Aanmelden

Aanmelden is verplicht, om wachttijden te voorkomen. Bel met 0172 - 42 71 95 of meld aan via de website www.berntsenmulder.nl/themadag.

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.