Weer een kijkje nemen bij Adventskerk

Nieuws
Op de eerste zaterdag van de maanden april tot en met september vinden de kerkopenstellingen plaats.
Op de eerste zaterdag van de maanden april tot en met september vinden de kerkopenstellingen plaats. (Foto: Adventskerk)

ALPHEN - Na twee jaar met een coronapandemie begint het nieuwe seizoen van de kerkopenstellingen in de 100-jarige Adventskerk in Alphen. Op de eerste zaterdag van de maanden april tot en met september hebben de kerkopenstellingen plaats.

“Zaterdag 2 april vanaf 12.00 uur opent de Adventskerk weer gastvrij de deuren. Iedereen is van harte welkom. Er is een fotoserie te zien van foto’s over de Adventskerk. U kunt zelf een wandeling door de kerk maken om het interieur te bekijken, met of zonder uitleg van een gastvrouw/heer of een powerpointreportage kijken van de geschiedenis van de kerk.”

“Ook dit seizoen zijn er artikelen te koop, zoals cd’s met muziek gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling, kaarsen, pennen, prachtige zelfgemaakte kaarten. De opbrengst komt ten goede aan de kerk.”

Het unieke Steinmeyer-orgel is gerestaureerd. “Prachtige, heldere klanken klinken nu weer door de kerk tijdens het lunch- en middagconcert door stadsorganist Simon Stelling, om 12.30 en 16.00 uur.” Alle data van de kerkopenstellingen in 2022 zijn: 2 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september en 10 september (Open Monumentendag).
De kerk is rolstoeltoegankelijk. Adres: Julianastraat 69 in Alphen aan den Rijn. Meer informatie: www.adventskerk.info.