Inwoners uit de gemeente Alphen kunnen iemand opgeven voor een lintje

Nieuws
Iemand opgeven voor een lintje kan vanaf heden.
Iemand opgeven voor een lintje kan vanaf heden. (Foto: archief)

ALPHEN- Welke inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn verdient volgens u een Koninklijke onderscheiding? Inwoners kunnen hem of haar opgeven voor de Lintjesregen 2023.

“Iedereen in Nederland kan een lintje verdienen. Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger”, zo vertelt de gemeente. “Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg en dergelijke kunnen een lintje verdienen. Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een heel bijzondere manier invult. Bijvoorbeeld door dingen te doen die veel verder gaan dan wat normaal gesproken wordt verwacht van iemand in zo’n functie. Het gaat er dan wel om dat die werkzaamheden niet alleen goed zijn voor de onderneming of instelling waar iemand werkt, maar ook voor de samenleving.

“Kent u iemand die zich al een lange periode op een bijzondere manier inzet voor de samenleving? U kunt die persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Tot 1 juli 2022 kunt u iemand voorstellen voor de Lintjesregen in 2023. Iemand voordragen voor de Lintjesregen in 2022 kan niet meer”, vervolgt de gemeente.  

Iedereen in Nederland kan een lintje verdienen

“Er gaat een heel proces aan vooraf voordat iemand een lintje uitgereikt krijgt. Wilt u dat de uitreiking plaatsheeft tijdens een andere gelegenheid dan de Lintjesregen, dan dient u uw voorstel minimaal zes maanden van tevoren in. De gemeente informeert u een maand tot twee weken van tevoren of de persoon in aanmerking komt voor de onderscheiding.  

Kent u iemand die absoluut een lintje verdient? Lees dan de stappen voor het voordragen voor een Koninklijke onderscheiding door op de website: www.alphenaandenrijn.nl/lintje.”

Vorig jaar oktober is Gert Bruijnes (68) uit Alphen aan den Rijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit vanwege een groot project van Bruijnes en zijn vrouw samen: de Stichting Kinderen van Lamin.