GGD Hollands Midden open op Goede Vrijdag

Nieuws
Test- en vaccinatielocaties zijn op Goede Vrijdag in de regio geopend.
Test- en vaccinatielocaties zijn op Goede Vrijdag in de regio geopend. (Foto: Archief)

REGIO - Alle test- en vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden zijn op vrijdag 15 april, Goede Vrijdag, zijn geopend. Op eerste en tweede paasdag zijn alleen de testlocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden open van 08.00 uur tot 12.00 uur. De overige test- en vaccinatielocaties in de regio zijn die dagen gesloten.

Op vrijdag 15 april is het vaccinatieteam aanwezig in de bibliotheek in Noordwijk en ’t Kwadrant in Katwijk. Op zaterdag 16 april is het mogelijk om een eerste, tweede of boosterprik te halen in het gemeentehuis in Lisse en het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. In Lisse is het al weken achtereen erg druk. Daarom is de openingstijd van de pop-up locatie in het gemeentehuis met twee uur verlengd van 11.00 naar 17.00 uur. “De herhaalprik (2de booster) geven we alleen op onze vaste vaccinatielocaties in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Het is niet mogelijk om een herhaalprik bij een pop-uplocatie te halen”, meldt de GGD.

Janssen-vaccin

In Hollands Midden is het niet mogelijk om een booster te halen van het Janssen-vaccin. Er zijn in heel Nederland slechts een aantal locaties waar dat wel mogelijk is. Om een booster met het Janssen-vaccin te krijgen, is het verplicht een afspraak te maken via www.planjeprik.nl. Er is een aantal opties voor tijden en locaties waar de booster met Janssen mogelijk is. Bellen met 0800-1295 is ook mogelijk om een afspraak te maken. Het telefoonnummer is elke dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. Kwetsbare mensen die niet mobiel zijn, komen in aanmerken voor een huisbezoek van GGD-arts. Dagelijks gaan diverse artsen met auto’s op dit soort huisbezoeken om een prik tegen corona te geven.