Alphense Annelies collega van het jaar

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - Teamleider Annelies van de Technische Unie Alphen aan den Rijn is de Collega van het Jaar 2022. Dat maken Olympia en Everybody Likes Penguins op donderdag 7 april bekend tijdens de Nationale Collegadag. Haar medewerkers nomineerden Annelies en zo is zij een van de vijf finalisten van de landelijke verkiezing.

Collega’s van Annelies verrasten samen met Olympia haar werk bij de Technische Unie met een optreden in de kantine. “Singer-songwriter Maarten van Veen en zangeres Marjet Spook speelden een speciaal liedje dat helemaal op haar lijf was geschreven: Annelies! Jij zet een tandje bij, en we kunnen weer door, de uren gepland, de targets gehaald, jij speelt het klaar. Je bent collega van het jaar”, stellen de organisaties. 

Haar collega Roy nam het initiatief om Annelies te nomineren: “We dachten, zou ze het wel leuk vinden dat we haar nomineren? Misschien is ze te bescheiden. Maar toen ze finalist was en heel Nederland op haar kon stemmen, was ze steeds trotser. Voor mij is zij de terechte winnaar, omdat ze een groot verschil maakt op de werkvloer.”

Reactie

Annelies zegt trots: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd; dat is mijn motto. Dus ik bezorg iedereen elke dag een glimlach. Bij mij kan iedereen altijd terecht, met aandacht luister ik naar mijn medewerkers. Dat vind ik echt belangrijk. Want mijn dag is goed als zij een goede dag hebben gehad.”

Nationale Collegadag

“Op de eerste donderdag van april, dit jaar 7 april, vieren we jaarlijks de Nationale collegadag. Dé dag waarop 9 miljoen collega’s in Nederland hun waardering voor elkaar uitspreken en stilstaan bij de betekenis die ze elkaar via hun werk geven. Want zo’n 260 werkdagen per jaar geven medewerkers elkaar inspiratie, levenslessen, werkplezier, vaardigheden, persoonlijk groei en waardering”, stellen de organisaties.

Vieren

“Werk is een belangrijk onderdeel van je leven en medewerkers hebben veel invloed op hoe jij je werk beleeft. Extra belangrijk dus om deze dag eens stil te staan bij de betekenis”, aldus de organisaties. Olympia en Everybody Likes Penguins zijn de initiatiefnemers en aanjagers van de nationale dag. Op 7 april zijn er allerlei mogelijkheden om de dag te vieren en om je collega’s in het zonnetje te zetten, volgens de organisaties. 

Veel bedrijven doen mee en organiseren interne acties, volgens de organisaties.