SamenhuiS fietst voor Geluk

Nieuws
Fiets ook mee op 14 mei.
Fiets ook mee op 14 mei. (Foto: SamenhuiS)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Team SamenhuiS stapt 14 mei op de fiets in de omgeving van Alphen aan den Rijn in het kader van de actie ‘Fietsen voor Geluk’. Zij nodigen mensen uit om mee te fietsen om zo aandacht te vragen voor leven met en na kanker om het werk op de kaart te zetten en geld op te halen. Het team fietst een route van 30 kilometer in de omgeving van de gemeente Alphen. 

“Terwijl de fietsers gezond bezig zijn, helpen zij tegelijkertijd mensen die geraakt zijn door kanker. Kanker raakt ons namelijk allemaal, als (ex-)patiënt, als naaste of als nabestaande”, meent het team. Voor deze mensen zijn er op 81 locaties in Nederland centra voor leven met en na kanker. “Zij bieden ondersteuning als lotgenotencontact, een luisterend oor en ontspannende en creatieve activiteiten. Een afspraak maken is niet nodig: de deur staat altijd open. Loop gerust eens binnen; ze zijn er voor jou, voor je partner en voor je kinderen.”

Tijdens het voorjaar van 2021 stapte Evelien van der Werff op de fiets om aandacht te vragen voor de centra voor leven met en na kanker. Ze fietste 2000 kilometer in 6 weken tijd, gaf 78 interviews, deelde haar boek ‘Dit boek brengt geluk’ uit en haalde een bedrag op. Onderweg is ze vaak vergezeld door fietsers en dat bracht haar op het idee om het evenement te houden. “Als je de pech hebt om kanker te krijgen, moet iedereen weten dat er gelukkig een centra is waar je altijd terecht kan”, stelt Van der Werff

Van der Werff heeft zelf twee keer borstkanker gehad en had destijds graag geweten van het bestaan van deze centra. “Ik wist niet van het bestaan af tijdens mijn twee borstkankertrajecten. Had ik dat maar geweten. Dan was ik eerder op de been geweest. Daarom ben ik ambassadeur van IPSO, de brancheorganisatie van de centra. Ik heb daar geleerd dat je geen aandacht moet geven aan waar je geen macht over hebt, maar tools gekregen om er beter mee om te gaan. Dat gaf rust, vertrouwen en verlichting.”

Aanmelden

“Het is een fantastisch evenement waarin we tijdens en in aanloop naar deze fietstocht inspirerende verhalen van mensen delen over wat hen geluk bracht. Kijk op de website: https://www.fietsenvoorgeluk.nl/team/team-samenhuis en meld je aan bij ons team”, aldus het team.