MKB-Deal ‘Boost Your Digital Business’ moet zorgen voor digitale groei

Nieuws
De MKB-Deal ‘Boost Your Digital Business’ is gesloten.
De MKB-Deal ‘Boost Your Digital Business’ is gesloten. (Foto: gemeente Alphen)

REGIO - Om het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) te stimuleren en te inspireren om aan de slag te gaan met digitalisering, is de MKB-Deal “Boost Your Digital Business” opgezet. Dit is een tweejarig programma om het MKB in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop digitaal mee te laten groeien naar de toekomst.

Op vrijdag 1 april heeft gedeputeerde Willy de Zoete een bezoek gebracht om deze mijlpaal te vieren. MKB-bedrijven die hier meer over willen weten, kunnen zich aanmelden voor de eerstvolgende Masterclass ‘Digitalisering als pure noodzaak voor uw bedrijf.’ Deze bijeenkomst is op 19 mei en aanmelden is mogelijk via www.boostyourdigitalbusiness.nl.

“Het ontbreekt bij MKB’ers soms aan kennis, middelen, urgentie of netwerk om hiermee aan de slag te gaan. Daar wil dit programma ondernemers in ondersteunen: Boost Your Digital Business! Zo zorgen we samen voor een vitale ondernemers en een vitale economie in de Rijnstreek”, aldus de organisatoren.

Tijdens het bezoek is gedeputeerde De Zoete door de betrokken gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, en de ondernemersverenigingen, waaronder de VOA en VNO-NCW West, bijgepraat over de voortgang van het programma. Diverse ondernemers, zoals SEO & SEA en Vink+Veenman, vertelden over het belang van digitalisering voor hun bedrijf en over de kansen en uitdagingen. Ook is de eerste digitaliseringsvoucher uitgereikt aan het bedrijf ‘Dreadshop’. Met een voucher kunnen ondernemers financiële ondersteuning krijgen bij hun digitaliseringsvraagstukken.