Fashion swap in bibliotheek Rijn en Venen

Nieuws
De bieb houdt voor de eerste keer een fashion swap.
De bieb houdt voor de eerste keer een fashion swap. (Foto: Bibliotheek Rijn en Venen)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn houdt op vrijdag 22 april voor de eerste keer een fashion swap. Tijdens de activiteit is het mogelijk om kleding te ruilen in de bieb. Het evenement hangt samen met de landelijke Week van het Tweedehands Textiel, die van 20 tot en met 27 april is. 

Vanaf 15 jaar en ouder is het mogelijk om na aanmelding mee te doen en kleding te ruilen. Er geldt een aantal spelregels en er is plek voor 20 deelnemers. Begin april hield de bibliotheek samen met SDG Lokaal ook al een meet-up over duurzame kleding met ondernemers, scholieren, studenten en inwoners van Alphen.

Waarderen

Een van de deelnemers van de meet-up, Monique Chaudron, ondernemer in de kledingbranche en lid van de VOA-duurzaamheidscommissie, concludeerde: “We zijn het besef van de waarde van kleding uit het oog verloren; het is een wegwerpartikel. Willen we iets veranderen aan de textielafvalberg, dan moeten we eerst de waarde van kleding herontdekken.”

Mariska van der Haven, eigenaar van tweedehands kledingwinkel Studio Lente op de Werf, is bij alle activiteiten over duurzame kleding in de bibliotheek betrokken. Eind maart gaf ze de workshop ‘Duurzaamheid in je kledingkast’ en brainstormde ze mee tijdens de meet-up. Tijdens de fashion swap geeft ze stylingadviezen. Van der Haven: “Er is al zo ongelofelijk veel kleding, per jaar verdwijnen er tonnen in de verbrandingsoven. Met tweedehands kun je je ontzettend leuk kleden en het scheelt in je portemonnee.”

Kostenbesparend

Patricia Lärche, programma- & communitycoördinator Duurzaamheid bij de Bibliotheek, benadrukt het belang van verbindende, laagdrempelige activiteiten: “We willen vooral laten zien dat bewust omgaan met kleding leuk én kostenbesparend kan zijn. Deze fashion swap is daar een mooi voorbeeld van, gezellig gratis shoppen. Samen komen we tot toekomstbestendige oplossingen die werken.”

Meer informatie

De fashion swap is van 16.00 uur tot en met 18.00 uur en aanmelden kan via de website: https://rijnenvenen.op-shop.nl/9573/fashion-swap/22-04-2022

De bieb is gevestigd aan de Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn.