Aanmelden voor evenement Gluren bij de Buren in Alphen aan den Rijn

Nieuws
Aanmelden voor Gluren bij de Buren kan weer.
Aanmelden voor Gluren bij de Buren kan weer. (Foto: Karen Langerak/gemeente Alphen)

ALPHEN - Cultuurplatform KHABBAZ houdt zondag 3 juli het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Mensen uit de gemeente Alphen kunnen zich voor 22 mei aanmelden voor het evenement.

“Het doel van KHABBAZ is om kunst en cultuur in heel de gemeente Alphen aan den Rijn op de kaart te zetten en zichtbaarder te maken. Gluren bij de buren is het evenement waar onverwachte ontmoetingen tussen bewoners plaatshebben en waar lokaal (Alphens) talent een podium krijgt”, zo vertelt de gemeente Alphen. “Gluren bij de Buren is een belangrijk jaarlijks terugkerend evenement in de gemeente dat onder ander meer bijdraagt aan de sociale cohesie. Een festival voor én door inwoners. In alle wijken en kernen kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier hun buurt- en stadgenoten beter leren kennen tijdens het optreden van een van de amateurpodiumkunstenaars.”

“Er is voor gekozen om Struinen in de Tuinen helemaal om te dopen tot Gluren bij de Buren. Eigenlijk verandert er naast de naam niet zoveel, behalve dit leuke feit: nu kunnen hosts met een tuin óf huiskamer meedoen. Heeft u dus geen tuin, maar wel altijd mee willen doen tijdens de zomereditie? Dan kan dat nu ook in uw huiskamer.”

“Wilt u nieuw werk uitproberen, podiumervaring opdoen, optreden in intieme setting of bent u gewoon op zoek naar een plek waar u uw podiumkunsten mag vertonen? Of bent u een geboren host, de(nieuwe) buren ontmoeten, stelt u graag uw tuin open voor een toffe act, of bent u gewoon benieuwd hoe uw tuin eruit ziet als podium? “ Aanmelden kan via

www.glurenbijdeburen.nl.