Kledinginzameling voor Roemenië

Nieuws
SOEB houdt 30 april een inzameling van onder meer kleding en beddengoed in Boskoop.
SOEB houdt 30 april een inzameling van onder meer kleding en beddengoed in Boskoop. (Foto: SOEB)

BOSKOOP - De Stichting Oost-Europa Boskoop (SOEB) houdt zaterdag 30 april een inzameling van onder meer kleding en beddengoed achter de Zijdekerk aan de Zijde 11 in Boskoop. De auto staat daar van 9.00 tot 12.30 uur.

Men kan de kleding ook iedere maandag bij de opslagruimte bij de oude gymzaal aan de Von Sieboldstraat in Boskoop brengen. Daar zijn medewerkers van de SOEB aanwezig tussen 9.00 en 12.00 uur. “We vragen u de goederen - schoon en heel - in gesloten plastic zakken of in dozen aan te leveren. Weet u dat een transport 2.500 euro kost? Dat betekent 1 euro per goed gevulde vuilniszak of bananendoos”, aldus de stichting.
“Een donatiebus staat klaar. Ook de QR-code bij de auto kunt u gebruiken voor een gift.” De stichting ontvangt graag schone en hele kleding, lakens, slopen, dekens, handdoeken, theedoeken en gordijnen. “Daarnaast zijn we voor ons project ‘Thuisverpleging’ heel blij met incontinentiemateriaal. Om dit alles te vervoeren is ook hiervoor veel geld nodig. Wij zijn heel blij met giften op ons bankrekeningnummer NL47 RABO 0309832632. Op onze website - www.s-o-e-b.nl - vindt u welke goederen wij kunnen gebruiken. Dit vindt u onder het kopje ‘Hoe kunt u ons helpen?’. Daar vindt u ook een QR-code en een donatieknop waarmee u een gift kunt overmaken.”

Voedselprojecten

SOEB steunt diverse kerken in Osorhei, een dorp in Roemenië. “Zij houden verkopingen. Met de opbrengst worden arme gezinnen en ouderen geholpen. Een ander gedeelte van de kleding en alle meubels en huisraad gaat naar Caritas, onze partnerorganisatie in Roemenië. Zij exploiteren een kringloopwinkel in de stad Oradea die in een grote behoefte voorziet. Met de opbrengst worden onder andere vier verpleeg- en verzorgingshuizen gerund. Ook voedselprojecten worden gesteund.”

“In eerste instantie zouden in Oradea vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen worden. De arme en kwetsbare mensen blijven het liefst in Oekraïne om weer snel naar huis terug te gaan wanneer dat kan. Het gaat om duizenden mensen die nu opgevangen worden bij de grens Oekraïne-Roemenië in het westen”, stelt de stichting. “Caritas Oradea heeft nu aan ons gevraagd om te helpen bij deze noodopvang in samenwerking met Caritas Oekraïne in de stad Munkachevo. Het gaat dan over voedsel, hygiëne artikelen, slaapzakken, handdoeken. Ook is er ondersteuning gevraagd voor een kinderziekenhuis voor medische artikelen. Veel zal in Roemenië gekocht worden. Ook zijn veel gevraagde goederen meegegaan met het transport dat op 22 april vertrokken is. Bestuursleden van de SOEB hebben momenteel overleg met de Roemeense partners over de benodigde hulp.” 

Meer informatie via de website: https://s-o-e-b.nl.