Het regent lintjes in de gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuws
De gedecoreerden met burgemeester Liesbeth Spies.
De gedecoreerden met burgemeester Liesbeth Spies. (Foto: Walter Planije)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Meerdere inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn hebben op dinsdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding ontvangen van burgemeester Liesbeth Spies.

Dhr. ir. A.C.J. Jansen uit Alphen aan den Rijn is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Jansen is door zijn vier zonen in aanraking gekomen met de BMX-sport. Sindsdien heeft hij binnen de BMX-sport vele functies vervuld zodoende van bijna alle facetten van de sport de nodige kennis vergaard.

De volgende inwoners ontvingen de onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje-Nassau: 

Dhr. F. Boer uit Zwammerdam voor zijn werk bij de de Protestantse Kerk Nederland - PKN Zwammerdam. Ook was hij voorzitter van de Zwammerdamsche IJsclub. Vanaf eind 2014 is de heer Boer voorzitter van de Stichting Beheer Multifunctionele Accommodatie Zwammerdam.

Dhr. L.H. Boerman uit Zwammerdam voor zijn vrijwilligersactiviteiten bij het Oranje Comité Zwammerdam en initiatieven om Zwammerdam op de kaart te zetten. De heer Boerman heeft ‘de Route 66 Zwammerdam’ bedacht. 

Mevr. A.C. Booij-Pijper uit Alphen aan den Rijn voor haar vrijwilligersactiviteiten bij de Maranathakerk in Alphen aan den Rijn als medewerker van de bloemengroep. Vanaf 2006 is mevrouw Booij-Pijper lid van de commissie Dinsdagavondgebed. Vanaf 2008 is zij een zeer gewaardeerde zorgvrijwilliger bij de locatie Alphen aan den Rijn van de Hospicegroep Alphen aan den Rijn- Nieuwkoop.

Mevr. C.G. Clement uit Alphen aan den Rijn voor haar vrijwilligerswerk bij de Protestantse  Gemeente in Alphen aan den Rijn. Van ongeveer 2002 tot 2006 was mevrouw Clement voorzitter van de kerkenraad van de Salvatorikerk en sinds 2015 is zij penningmeester van Stichting Poortwachter.

Mevr. J. van Genderen-te Brake uit Alphen aan den Rijn voor haar vrijwilligerswerk bij de Protestantse wijkgemeente Goede Bron in Alphen aan den Rijn. Van 1996 tot 2005 was mevrouw Van Genderen-te Brake vrijwillig actief voor Stichting Grupa Most. 

Mevr. B. van Gent-Rijkaart uit Hazerswoude-Dorp voor haar vrijwilligerswerk bij de Hervormde Gemeente Hazerswoude waar zij met hart en ziel bij betrokken is. Ook is mevrouw Van Gent-Rijkaart Vanaf 1991 verbonden aan Gemiva-SVG Groep. 

Mevr. W.M.J. Gerts-Bongers uit Boskoop voor haar vrijwilligerswerk bij het toenmalige bejaarden-/verzorgingshuis St. Jozef in Alphen aan den Rijn. 

Dhr. B.S. de Graaf uit Alphen aan den Rijn is al sinds 1973 lid van de schietsportvereniging Alphen aan den Rijn. Vanaf 1982 is hij vrijwillig actief als bestuurslid discipline luchtschietsport en wedstrijdleider luchtschietsport. 

Dhr. J. van Greuningen uit Zwammerdam is, net als zijn echtgenote, al ruim 30 jaar vrijwillig actief. Voor een deel van zijn vrijwilligersactiviteiten vormt hij een twee-eenheid met zijn echtgenote: Mevr. A. Van Greuningen-Hiemstra uit Zwammerdam, die ook de onderscheiding ontving.

Dhr. E. Den Hertog uit Alphen aan den Rijn is al sinds 1980 vrijwillig actief. In de jaren ’80 startte meneer als bestuurslid bij de Alphense Winkeliersverenigingen Hooftstraat-Koopstraat in Alphen aan den Rijn. Later werd hij bestuurslid van overkoepelend orgaan Winkelstad Alphen (WSA).

Mevr. E.M.J. Van Ofwegen-Van Velzen uit Boskoop is sinds 1996 vrijwillig actief. Zij startte bij De Zonnebloem, afdeling Boskoop als afdelingsvrijwilliger. Zij belt en bezoekt gasten van De Zonnebloem en helpt mee bij activiteiten en uitjes.

Mevr. A. Pons-Poot uit Alphen aan den Rijn is vanaf 1996 vrijwillig actief voor de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn (voorheen PI De Geniepoort). Zij is mede-oprichtster van de vrijwilligersgroep van de PI.

Mevr. C. Rimmelzwaan-Gerritsen uit Alphen aan den Rijn heeft een enorme passie voor het kleermakersambacht. Vanaf 1999 was mevrouw voorzitter van de Stichting Modevakscholen Crea 2000.

Mevr. L.H. Rutten uit Alphen aan den Rijn voor haar vrijwilligerswerk bij Rooms Katholieke Parochie Heilige Thomas in Alphen aan den Rijn. Vanaf 2005 is mevrouw Rutten vrijwillig actief voor de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Alphen aan den Rijn. 

Mevr. Bsc. M.E. Van der Staaij-Van Ree uit Benthuizen is al sinds halverwege de jaren ’90 vrijwillig actief. Zij was enige tijd vrijwilliger voor het Asielzoekerscentrum Leiderdorp. Ook was zij een aantal jaren actief in de kinderevangelisatie voor de Gereformeerde Gemeente te Zoetermeer.

Mevr. S. Veenstra-Plantinga uit Alphen aan den Rijn heeft zich in de jaren ‘90 ingezet voor het voortbestaan van de Lokale Omroep Alphen aan den Rijn (huidig Studio Alphen). Een groep van zes vrijwilligers, waaronder mevrouw Veenstra-Plantinga, nam de taak op zich om weer structuur aan te brengen binnen de omroep.

Mevr. A.P.A. Verhoef-Rademaker uit Boskoop is sinds 1990 vrijwillig actief. Zij startte bij een zendingsorganisatie in Rotterdam met het inzamelen van kleding. Sinds 2010 doet zij dit voor Stichting Oost-Europa Boskoop (SOEB) voor een aantal projecten in Roemenië. Ook breit zij al meer dan 20 jaar kindertruien voor goede doelen.

Mevr. A.P.M. Versseput-van Breukelen uit Hazerswoude-Dorp is sinds 1965, al op jonge leeftijd, vrijwillig actief. In de periode tot en met 1984 heeft zij verschillende activiteiten ontplooid: het organiseren van scoutingactiviteiten, het ondersteunen bij de oprichting van een peuterspeelzaal in Baarlo en nog meer.

Mevr. J.M. De Wit-Verburg uit Alphen aan den Rijn startte met haar vrijwilligersactiviteiten in 1977 bij de Protestantse Gemeente Zwammerdam. Zij zette zich in verschillende functies voornamelijk in voor het Christelijk Jeugdwerk.

Dhr. ir. H.G.M. van der Zanden uit Alphen aan den Rijn is reeds sinds begin jaren ‘70 actief in de lokale politiek.