Myriam Borghuis: ‘De wandeling ‘Een uurtje Alphen’ leidt langs meerdere historische gebouwen en bijzondere locaties.'
Myriam Borghuis: ‘De wandeling ‘Een uurtje Alphen’ leidt langs meerdere historische gebouwen en bijzondere locaties.' (Foto: Aangeleverd)

Vrijwilliger bij de VVV: Als VVV-vrijwilliger lever je informatie op maat

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - Je ziet ze niet altijd, maar ze zijn er wel: mensen die, vaak naast hun werk, studie of dagelijkse bezigheden, iets extra’s doen voor de samenleving. Wat doen zij? Wat is hun reden om zich kosteloos in te zetten voor een organisatie of vereniging? En hoe tevreden zijn zij ermee?

Marieke Roggeveen

Myriam Borghuis is één van de vrijwilligers bij de VVV Alphen aan den Rijn. Zij is getrouwd, moeder van twee kinderen en als zzp’er eigenaar van een tekstbureau. “Ik woon sinds 1973 in Alphen aan den Rijn. Sinds die tijd ben ik al bij vele clubs en in vele besturen actief geweest als vrijwilliger. 

Nu heeft de VVV een prachtige plek in de bibliotheek

Toen in 2010 de nieuwe VVV startte en vrijwilligers zocht, heb ik mij hiervoor aangemeld. Ook omdat ik wel wat meer over Alphen aan den Rijn te weten wilde komen.”

VVV Alphen aan den Rijn

Zoals iedere zichzelf respecterende plaats heeft ook Alphen aan den Rijn een VVV. Een stichting, die wordt gerund door uitsluitend vrijwilligers. De VVV was vroeger te vinden in het gebouw de Amstelstein aan de Wilhelminastraat, samen met de ANWB. In 2010 is er een nieuwe VVV opgezet met als locatie het Brugwachtershuisje naast de Alphense Brug. Nu heeft de VVV een prachtige plek in de bibliotheek aan de Aarkade.

Leuke folders

“Ik ben begonnen als baliemedewerker”, vervolgt Myriam, “daar kreeg ik allerlei vragen, zoals: Waar kan ik een fiets huren? Tot hoe laat gaan de bruggen nog open? Wat kan ik doen met de kinderen? – daar hebben we trouwens leuke folders over – Ik heb een afspraak in Alphen en nog een paar uur over, heb je een tip? Als antwoord op de laatste vraag verwijs ik meestal naar de wandeling ‘Een uurtje Alphen’ die langs meerdere historische gebouwen en bijzondere locaties leidt. Echt heel interessant! 

Er is genoeg te beleven in Alphen - Myriam Borghuis

Het op maat vragen beantwoorden, waarna een tevreden bezoeker vertrekt, is wat dit werk zo leuk en boeiend maakt. Ik ben nu alweer een paar jaar secretaris, dit vind ik ook heel leuk om te doen.”

Limesjaar

“Alphen is geen wereldstad”, vervolgt Myriam, “laten we eerlijk zijn. Maar er is genoeg te beleven. Het centrum kent veel gezellige horecagelegenheden. Meer aan de rand ligt het veelzijdige Zegerplasgebied, dat voor jong en oud ontzettend veel biedt. Verder onze iconen Archeon en Avifauna, Boskoop met zijn mooie kwekerijen of bijvoorbeeld de enige nog werkende Molenviergang ter wereld in Aarlanderveen. En dan 2022, het Limesjaar. Daar hebben we onder andere een mooi uitgevoerd kwartetspel van. Een aanrader voor zowel bezoekers als inwoners om kennis te maken met de geschiedenis van Alphen is een stadswandeling met een gids van het Gilde. Daar heb ik zelf ook het nodige van geleerd”, vertelt ze. 

Leuke souvenirs

Ook voor wie een B&B zoekt, het Groene Hart wil ontdekken, of wil golfen, wandelen, fietsen, varen of een stukje historie wil proeven, kan hiervoor bij de VVV terecht waar een team van enthousiaste vrijwilligers klaar staat om de bezoekers verder te informeren. Tevens zijn er leuke souvenirs, cadeaucards en diverse kaarten te verkrijgen. “Wij hebben een actief bestuur en een enthousiast team vrijwilligers”, besluit Myriam, “daarnaast zijn we altijd op zoek naar uitbreiding van ons team. Een e-mailtje naar secretariaat@vvvalphenaandenrijn.nl en wij nemen contact op.”

Meer informatie

Meer informatie over het toerisme in Alphen staat op:

www.alphenlinkt.nl / www.groenehart.nl

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Extreme droogte houdt aan: ‘Vinger aan de pols’ Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Duizenden bezoekers bij touwtrekken en familiedag Trekkertrek in Koudekerk Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Willemien Rouwhorst is vrijwilliger bij SamenhuiS: ‘Hier mag alles er zijn’ Nieuws 5 aug, 13:54
Afbeelding
KinderzwerfboekStation ziet het levenslicht Nieuws 5 aug, 13:35
Afbeelding
Nick & Simon te zien in Castellum Cultuur 5 aug, 11:00
Afbeelding
Van den Dool en Juffermans tonen hun werken Cultuur 5 aug, 10:44
Afbeelding
Werkzaamheden aanleg fietsbrug Aarkanaal gaan bijna beginnen Nieuws 5 aug, 09:54
Afbeelding
Alphen zoekt nieuwe klimaatburgemeester Nieuws 5 aug, 09:32
Afbeelding
Veni, vidi, vinci centraal in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht Nieuws 3 aug, 19:00
Afbeelding
Plant een zaadje bij de buren Nieuws 3 aug, 11:41
Afbeelding
Lizzy de Greef bereikt finale Belgian Open Sport 3 aug, 11:06
Afbeelding
Marokkaans eten centraal in de bieb Nieuws 3 aug, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief