BTC houdt Senior Plus tennistoernooi

Nieuws
BTC houdt op 20 mei een open tennistoernooi voor 50+.
BTC houdt op 20 mei een open tennistoernooi voor 50+. (Foto: BTC)

BENTHUIZEN - De Benthuizer Tennis Club (BTC) houdt vrijdag 20 mei een open ééndags tennistoernooi voor 50+ van 9.30 tot 17.00 uur; een seniorentoernooi. Deelnemers strijden in poules voor dames-, heren- en gemengd dubbels. 

“De spelers worden ontvangen met koffie of thee met een lekkernij erbij. Dan worden de eerste vijf banen bezet voor de vooral gezellige, maar zeker ook sportief, om de winst spelende teams.”

“Rond lunchtijd wordt er een uitgebreide buffet maaltijd geserveerd, alles inbegrepen in het inschrijfgeld. Benthuizer Tennis Club organiseert al jaren in mei een eendaags Senioren Plus toernooi. Ook dit jaar pakken we deze draad weer op. U kunt zich als KNLTB lid opgeven via: www.benthuizertennis.club“, aldus de tennisclub.

De Benthuizer Tennis Club (BTC), opgericht in 1970, is lid van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB).
“Met een gezonde mix aan recreatie- en competitie-tennissers, zowel dames als heren alsook jeugd, biedt BTC haar leden en sponsors een prettige, informele en competitief-sportieve sfeer. Onze driehonderd tennissers, waarvan 30 procent jeugdspelers uit Benthuizen en Zoetermeer, trekken meermaals per week naar onze tennisbanen aan de rand van Benthuizen voor de training door onze tennisschool Allard Schaap (ASTS), of om vrij te tennissen”, stelt BTC.

“Vijf verlichte kunstgras tennisbanen, ondersteund door gouden clubsponsors, bieden onze leden gelegenheid om zowel in de zomer als in de winter overdag en ‘s avonds te tennissen. In het najaar realiseert BTC ook twee padelbanen. Een nieuwe racketsport met kenmerken van tennis, tafeltennis, badminton en squash. Padel is een dynamische, makkelijke en laagdrempelige racketsport om te beoefen en te spelen. De leercurve is zeer laag in vergelijking met het tennisspel. Allard Schaap is ook gecertificeerd om padeltrainingen te geven.”

“Na de sport biedt het gezellige clubhuis de mogelijkheid om bij een hapje en een drankje na te praten en uitdagingen aan te nemen. Met de clubapp (via de KNLTB) kunnen onze leden gratis snel en eenvoudig digitaal een tennisbaan reserveren en een tennismaatje vinden. Naast een dynamische clubsfeer, staat BTC ook competitief sterk met succesvolle teams in Heren Dubbel, Dames Dubbel, Gemengd Dubbel, Nivo 8 & 9 competitie voor beginnende tennissers, Oranje Rood competitie voor beginnende jeugdspelers en Jeugdcompetitie.”

“Onze tennisvereniging wordt al jaren gedreven door een grote groep vrijwilligers die het park, de tennisbanen en het clubhuis onderhouden en ook zorgen voor een vlekkeloze organisatie van activiteiten.” Meer informatie: www.benthuizertennis.club.