Dorette Bontekoe, Mireille Vollebregt en Astrid van den Bosch (vlnr), hier in de Burgemeester Colijnstraat, organiseren op 11 juni het 'Ontbijt op het Dorp' in Boskoop.
Dorette Bontekoe, Mireille Vollebregt en Astrid van den Bosch (vlnr), hier in de Burgemeester Colijnstraat, organiseren op 11 juni het 'Ontbijt op het Dorp' in Boskoop. (Foto: Morvenna Goudkade)

Straks ontbijtfestijn ‘op het dorp’ voor 800 mensen

Nieuws

BOSKOOP - Het jubilerende 800-jarige Boskoop viert het ene feestje na het andere. Zo is er op 11 juni een groot ontbijtevenement ‘op het dorp’, als opvolger van een legendarisch ontbijt op de Zijde. Ontbijtheldinnen Mireille, Astrid en Dorette zijn druk met de voorbereidingen. Hoeveel mensen straks aanschuiven? Geheel in lijn met het jubileum zijn dat er 800.

Morvenna Goudkade 

Het ontbijttrio houdt zaterdag een kleine ‘promo’ in de Boskoopse dorpskern. Mireille Vollebregt (41), Astrid van den Bosch (49) en Dorette Bontekoe (58) hebben er ‘heel veel zin in’, laten ze weten.

Het publiek kan vanaf nu sparen voor deelnamekaarten voor het Ontbijt op het Dorp: de dorpskernwinkeliers geven spaarzegels en spaarkaarten bij aankopen. Volle spaarkaarten kunnen bij Primera Boskoop worden ingewisseld voor een deelnamekaart. Dat sparen gaat supersnel, zo blijkt, want bij elke 2,50 euro krijg je een zegel en met vier zegels is de spaarkaart al vol. “Primera heeft al vijftig deelnamekaarten uitgegeven”, weet Vollebregt. “Terwijl de actie net begonnen is.” De Boskoopse meldde zich eerder bij Stichting Boskoop800. “Mijn buurman Mike Verweij zit in de organisatie, ik zei tegen hem: mocht je hulp nodig hebben? Toen kwam hij met het ontbijt. Ik dacht eerst dat ik zou bijspringen, maar ik kreeg het hele evenement, haha. Heel fijn dat Astrid en Dorette vervolgens zijn aangehaakt.”

Ze kenden elkaar nog niet, maar zijn inmiddels een geolied team. Vollebregt heeft de vergunning geregeld, Van den Bosch de sponsoring en Bontekoe ‘vult de gaten op’. Het is best veel werk, maar superleuk, vindt het drietal. Hoe het ontbijt eruit gaat zien? Op 11 juni wordt de dorpskern tussen 9 en 11 uur omgetoverd in een sfeervol openlucht-ontbijtfestijn. “Er komen lange tafels, daarvoor gebruiken we bierbanken, zoveel mogelijk aaneengesloten, als een lint door de Burgemeester Colijnstraat en de Koninginneweg. In totaal komen er 56 tafels van 2.20 meter lang. Af en toe wordt er wel tussenruimte aangehouden, zodat winkelbezoek mogelijk blijft.” Er is een hele tijd gesproken over ‘Ontbijt op de Zijde’, maar dat is gewijzigd, zegt Vollebregt. “Het is heel ingrijpend om de Zijde af te sluiten voor verkeer. En qua sfeer is het ook minder. We denken dat een ontbijt in de dorpskern veel gezelliger is en dan zijn er geen omleidingen nodig. Dus nu heet het ‘Ontbijt op het Dorp’, leuk toch?” 

De 800 deelnemers aan het ontbijt worden verwend met verse broodjes, croissants, vruchtensap, koffie en thee. Het ontbijt wordt gesponsord door de dorpskernwinkeliers en door Stichting Centrum Boskoop. Het drietal vertelt ook over de streetparade die vanaf 10 uur plaatsvindt. Er wordt namelijk ook een scoutingconcours gehouden en de deelnemende bands paraderen door de ontbijtstraten. Dorette Bontekoe vindt de combinatie ‘superleuk’. “Eten en drinken en muziek. Heel mooi dat het concours en het ontbijt elkaar versterken.” Samen met Van den Bosch en Vollebregt gaat ze door met de voorbereidingen, want nu de aanmeldingsactie is gestart, moeten winkeliers en publiek goed geïnformeerd worden. 

Er ontstaat enige discussie over het eerdere ontbijt op de Zijde. Wanneer was dat eigenlijk? Astrid van den Bosch heeft in 2003 zo’n ontbijt meegemaakt, vertelt ze. Maar voorbijgangster Hilde Tonneman heeft dat ook, alleen dan veel eerder. “Dat was ruim 30 jaar geleden.” Maar goed, nu komt er dus een ‘ontbijt op het dorp’. Ook leuk? “Ja geweldig”, vindt Tonneman. “Dat wil ik niet missen.”

Het ontbijttrio hield zaterdag een 'promo' in de dorpskern in Boskoop

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Tennis- en padeltoernooi bij BTC Sport 27 jun, 12:10
Afbeelding
Open Aarlandentoernooi begint bij TV Ter Aar Sport 27 jun, 11:25
Afbeelding
Alphenaren spelen finale ONK Poker Sport 27 jun, 11:02
Afbeelding
Extra voorstelling De Schone van Boskoop Cultuur 27 jun, 10:08
Afbeelding
Film en Gluren bij de buren in Castellum Cultuur 27 jun, 09:36
Afbeelding
Dorp geniet van de bruisende Boskoopse feestweek Boskoop 800 jaar Cultuur 27 jun, 08:54
Afbeelding
Groen licht voor mountainbikeparcours Bentwoud Sport 27 jun, 08:22
Afbeelding
Nieuwe opzet nieuwighedenkeuring op Plantarium|Groen-Direct Nieuws 24 jun, 12:57
Afbeelding
VOA brandt plannen GL af: ‘ridicuul’ Politiek 24 jun, 11:23
Afbeelding
Nadenken over bouwen bebouwde kom Nieuws 24 jun, 10:29
Afbeelding
Nieuwe wethouders in K&B beëdigd Politiek 24 jun, 10:07
Afbeelding
Wethouder Van der Ham opent bijenheuvel in het Prinses Irenebos Nieuws 24 jun, 09:41
Afbeelding
Vier laadvoorzieningen voor elektrisch varen Nieuws 23 jun, 14:09
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief