V.l.n.r. Gerard Bac (Heembouw Wonen), Martin Bogerd (Habeko wonen), Ronald Tol (Wilma Wonen).
V.l.n.r. Gerard Bac (Heembouw Wonen), Martin Bogerd (Habeko wonen), Ronald Tol (Wilma Wonen). (Foto: aangeleverd)

Sociale huurwoningen in Nieuw Rein

11 mei, 11:39 Nieuws

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen projectontwikkelaars Wilma Wonen en Heembouw Wonen met woningcorporatie Habeko wonen, heeft maandag 9 mei een overeenkomst voor 15 sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk getekend.

Vanuit de opgave van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn sociale huurwoningen vanaf het begin van de ontwikkeling van Nieuw Rein onderdeel geweest van het woningbouwprogramma. “Er is gekozen voor compacte eengezinswoningen, die qua architectuur prachtig aansluiten op het overige woningaanbod van Nieuw Rein. Met de realisatie van deze 15 sociale huurwoningen wordt ingespeeld op de regionale behoefte voor dergelijke woningbouw. Net als de rest van de woningen in Nieuw Rein zijn deze woningen ontworpen door Kokon Architectuur & Stedenbouw”, aldus VOF Rijndijk 86.

Ronald Tol, Directeur van Wilma Wonen: “Wij zijn heel content met Habeko wonen als afnemer van de sociale huurwoningen in Nieuw Rein. Door de plezierige samenwerking hebben wij een hoogwaardig woonproduct voor Habeko kunnen ontwikkelen. Hierdoor wordt het ook voor huishoudens met een kleinere portemonnee mogelijk om in deze prachtige, nieuwe wijk te wonen!”

Gerard Bac, Directeur Wonen van Heembouw Wonen: “De missie van Heembouw Wonen is ‘Wij creëren plekken waar mensen graag willen zijn’. We zijn dan ook trots dat we onze bijdrage mogen leveren om, op deze geweldige plek aan de Oude Rijn, mooie betaalbare woningen te realiseren.”

De 15 rijwoningen komen straks in het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn. Elke woning (circa 90 m2 woonoppervlakte) krijgt drie slaapkamers en parkeert de auto op het binnenterrein of in de straat. Wie hier straks woont, woont comfortabel in een groene en waterrijke buurt. De wijk heeft een haventje en zichtlijnen over het polderland en de Oude Rijn.

Martin Bogerd, Directeur van Habeko wonen: “Deze energiezuinige woningen bieden kansen voor jonge starters in de gezinsvormende fase. Zij vinden hier een comfortabel thuis.”

Nieuw Rein bestaat uit totaal 102 woningen, die Heenbouw Wonen in twee fases bouwt. De bouw van fase 1 is in volle gang. De 15 huurwoningen zijn onderdeel van fase 2, waarvan de bouw naar verwachting in september van dit jaar begint. De oplevering van deze woningen is gepland in de tweede helft van 2023. De verdere informatievoorziening over de huurwoningen wordt door woningbouwcorporatie Habeko wonen verzorgd. Ongeveer 3 maanden voor de oplevering van de woningen start naar verwachting de verhuur.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Partijen in het Groene Hart slaan de handen ineen voor intensievere samenwerking Politiek 9 uur geleden
Afbeelding
Leen Kroon is trots op zijn kindje Intratuin Ter Aar Bedrijf in Beeld 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuw theaterseizoen van Castellum bekend Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Concert Gregorian Grace in de Adventskerk Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Lezing Gouden Eeuw bij Swaenswijk Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Theaterconcert voor de hele familie Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
De Vikingen veroveren rond Hemelvaart Museumpark Archeon Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Ridderhofdrama roept nog steeds emoties op Column 18 mei, 16:36
Afbeelding
Eten met Veenders in restaurant Wagenaar Nieuws 18 mei, 13:58
Afbeelding
Annemijn winnaar tuinmetamorfose Nieuws 18 mei, 12:16
Afbeelding
Bouw brug over Aarkanaal begint na de zomer Nieuws 18 mei, 11:54
Afbeelding
Bert Splinter uit A’veen ontvangt lintje Nieuws 18 mei, 11:34
Afbeelding
Regenboogvlag wappert voor het oude raadhuis uit solidariteit Nieuws 18 mei, 10:46
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief