Er zijn zo’n 23 tot 50 obstakels te bedwingen tijdens het Zomerspektakel aan het Meer.
Er zijn zo’n 23 tot 50 obstakels te bedwingen tijdens het Zomerspektakel aan het Meer. (Foto: Richard Stavleu)

Allerlei obstakels bedwingen tijdens het Zomerspektakel

11 mei, 12:13 Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie durft de uitdaging aan op zaterdag 4 en zondag 5 juni? Op die dagen zijn er zo’n 23 tot 50 obstakels te bedwingen tijdens het Zomerspektakel aan het Meer. Op zaterdag 4 juni is de Van Mil Obstacle Run met twee afstanden: 8 en 12 kilometer en de hondenrun. Op zondag 5 juni is de Rabo Family Obstacle Run met ook twee afstanden: 3 en 6 kilometer. 

Organisator Mark van Hoorn is enthousiast: “De Runs lopen aardig vol. We hebben nog enkele kaarten voor de Rabo Family Obstacle Run. Voor de Van Mil Obstacle Run zitten we wat ruimer in de kaarten. Maar wees er snel bij, want op is op.”

‘Het parcours kent veel nieuwe en uitdagende obstakels’

De Obstacle Runs bieden volgens de organisatie volop uitdaging aan zowel de ongeoefende loper als de ervaren Obstacle Runner. “Het parcours kent ook dit jaar weer veel nieuwe en uitdagende obstakels door water, modder en over hoogtes. Start en finish zijn op het parkeerterrein naast de dagcamping, naast het evenemententerrein van Zomerspektakel aan het Meer. Zowel op het terrein als rondom de Zegerplas staan 23 tot 50 kleine en grote obstakels te wachten om te worden bedwongen. De hoeveelheid is afhankelijk van de afstand. Je krijgt van ons een ticket voor deelname, een T-shirt van de Van Mil Obstacle Run of Rabobank Family Obstacle Run en een medaille bij de finish,” aldus Van Hoorn.

Op zaterdag 4 juni kun je tijdens de Van Mil Obstacle Run kiezen uit 8 of 12 kilometer. De 8 kilometer heeft 40 obstakels voor je in petto en de 12 kilometer zelfs 50. Je kunt tijdens het rennen nog beslissen of je 8 of 12 kilometer gaat doen. De eerste wave start om 09.30 uur. De kosten bedragen voor beide afstanden 36 euro (inclusief een volgens de organisatie uniek shirt, medaille en servicekosten).

Rabo Family Run

Op zondag 5 juni is de Rabo Family Obstacle Run met ook twee afstanden: 3 of 6 kilometer. Dan staan de families aan de start tijdens de Rabo Family Obstacle Run. De afstanden op zondag zijn 3 en 6 kilometer met respectievelijk 23 en 35 obstakels die je samen met je zoon, dochter, vader, moeder, vriendinnetje, vriendjes, teamgenootjes kunt bedwingen. Die dag start de eerste 6 kilometer run om 11.00 uur. Kinderen kunnen vanaf 6 jaar meedoen (mits onder begeleiding van een volwassene). De kosten bedragen 20 euro voor de 3 kilometer en 30 euro voor de 6 kilometer. Alle prijzen zijn inclusief uniek shirt, medaille en servicekosten.

Vanwege het grote succes in 2019 is er ook dit jaar weer een hondenrun. De honden en hun baasjes starten op zaterdag om 12.50 uur en kunnen 8 kilometer afleggen. Bij de finish krijgen zowel de hond als het baasje een mooi beloning. Kijk voor alle informatie en starttijden op de website obstaclerunalphen.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en starttijden op de website obstaclerunalphen.nl en houd de sociale media in de gaten.

Kinderen kunnen flink klauteren.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Partijen in het Groene Hart slaan de handen ineen voor intensievere samenwerking Politiek 9 uur geleden
Afbeelding
Leen Kroon is trots op zijn kindje Intratuin Ter Aar Bedrijf in Beeld 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuw theaterseizoen van Castellum bekend Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Concert Gregorian Grace in de Adventskerk Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Lezing Gouden Eeuw bij Swaenswijk Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Theaterconcert voor de hele familie Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
De Vikingen veroveren rond Hemelvaart Museumpark Archeon Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Ridderhofdrama roept nog steeds emoties op Column 18 mei, 16:36
Afbeelding
Eten met Veenders in restaurant Wagenaar Nieuws 18 mei, 13:58
Afbeelding
Annemijn winnaar tuinmetamorfose Nieuws 18 mei, 12:16
Afbeelding
Bouw brug over Aarkanaal begint na de zomer Nieuws 18 mei, 11:54
Afbeelding
Bert Splinter uit A’veen ontvangt lintje Nieuws 18 mei, 11:34
Afbeelding
Regenboogvlag wappert voor het oude raadhuis uit solidariteit Nieuws 18 mei, 10:46
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief