Groene inspiratiemarkt in de bibliotheek

Nieuws
De bibliotheek houdt een groene inspiratiemarkt op zondag 22 mei.
De bibliotheek houdt een groene inspiratiemarkt op zondag 22 mei. (Foto: Bibliotheek Rijn en Venen)

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de bibliotheek in Alphen Centrum is er op zondag 22 mei een gratis groene inspiratiemarkt. Van 13.00 tot 17.00 uur is er van alles te ontdekken over hoe je op een ‘groenere’ manier kunt leven. “Voor iedereen die graag op een gezonde planeet leeft, nu en in de toekomst”, meent de bieb. 

Op de markt komt onder meer het volgende aan bod: je tuin klimaatbestendig en bij-vriendelijk maken, een duurzame(re) leefstijl met minder verspilling en lokaal en plantaardig eten. Ook is er de mogelijkheid om te speeddaten met een moestuin-, gezonde leefstijl- of energiecoach.

De hele middag kan jong en oud deelnemen aan inloopactiviteiten. Bloemzaadbommen maken, tweedehands kleding ruilen, wilde kruidenboter maken en meer. Kinderen kunnen een duurzame mobiliteitsquiz spelen, meedoen met een kinderboekenspeurtocht en kans maken op een leuke prijs.

Proeven

In de ‘proeftuin voor de toekomst’ is er ook letterlijk iets te proeven. Vega(n)hapjes, gezonde zoetigheid en meer. “Strijk even neer bij Grand Café Kade 10 voor een lokale zoete of hartige lekkernij en luister naar de livemuziek van het Boskoopse duo Koen en Willemijn”, stelt de bibliotheek. “Fiets of wandel dus zeker even naar de bieb, iedereen is welkom. De markt en alle activiteiten zijn gratis. Neem wel contant geld mee als je (eetbare) planten, boeken of lokale producten wilt kopen.”

Meer informatie

De bibliotheek is gevestigd aan Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt.