Wiebe de Vries heeft een lintje ontvangen.
Wiebe de Vries heeft een lintje ontvangen. (Foto: archief)

Alphenaar Wiebe de Vries ontvangt een lintje van burgemeester Spies

Nieuws

ALPHEN - Wiebe de Vries, woonachtig in Alphen aan den Rijn, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving zijn lintje op woensdag 11 mei uit handen van burgemeester Liesbeth Spies. De uitreiking had plaats tijdens het afscheid van De Vries bij de Nederlandse Reanimatie Raad tijdens het Nederlandse Reanimatie Congres.

De Vries was in de jaren 80 en 90 als vrijwilliger actief voor het Nederlandse Rode Kruis bij de voormalige afdeling Leiden en Alphen aan den Rijn in de functies van onder meer stafverpleegkundige, colonnecommandant en pelotonscommandant. Van november 1997 tot februari 2000 was hij betaald werkzaam voor het Rode Kruis als regiomanager Zuid-Nederland. Van 2010 tot 2014 was De Vries wederom vrijwillig actief als lid van het medisch comité van de afdeling EHBO. Hij stond aan de wieg van de ontwikkeling van het werken met senior-instructeurs binnen het Rode Kruis kwaliteitssysteem. Verder was hij zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van de Nederlandse Eerste Hulp Richtlijnen 2021.

Van 2000 tot ongeveer 2016 was De Vries vrijwillig actief voor het European Resuscitation Council, de Europese Reanimatieraad. Hij was lid van de werkgroep Basale Reanimatie en automatische externe defibrillatie en heeft het eerste Europese cursusprogramma in basale reanimatie voor hulpverleners en een cursus om lesgevers in basale reanimatie op te leiden mede-ontwikkeld. Ook rolde hij samen met een team lesgevers een train-de-trainerprogramma uit in diverse landen. Samen met de voorzitter van de Europese Reanimatieraad was de heer De Vries in 2006 editor van het eerste Europese lesboek voor basale reanimatie. Dit was een belangrijke mijlpaal in het reanimatieonderwijs in Europa. Hiermee heeft De Vries bijgedragen aan het leggen van de basis van het huidige Europese handboek dat beschikbaar is in talloze talen en wordt gebruikt in diverse landen. Elk jaar worden vele Europese hulpverleners met behulp van dit handboek opgeleid in de technieken van het reanimeren. In 2015 was hij coauteur van de Europese Richtlijnen voor reanimatie, in het bijzonder het hoofdstuk over opleiding en implementatie. Deze richtlijnen vormen de wetenschappelijke basis voor het reanimatieonderwijs in heel Europa.

Naast zijn betrokkenheid bij de Europese Reanimatie Raad is de heer DeVries sinds 2000 betrokken bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Tips om inbraak te voorkomen tijdens je vakantie Nieuws 23 jun, 13:36
Afbeelding
Signeersessie boek van oud-Boskoopse Mirjam Nieuws 23 jun, 13:10
Afbeelding
Woordkunstenaar Alice Bakker schrijft een YA-roman in zakformaat Cultuur 23 jun, 10:00
Afbeelding
Kersverse wethouder Ines de Ridder bezoekt met leerlingen de Nieuwkoopse Plassen Nieuws 22 jun, 14:33
Afbeelding
Rotery en Lions halen bijna 15K op voor vluchtlingen Oekraine Nieuws 22 jun, 11:05
Afbeelding
VOA begint met enquête onder ondernemers Nieuws 22 jun, 10:47
Afbeelding
Kledingbank Groene Hart groeit uit zijn jasje en is op zoek naar groter pand Nieuws 22 jun, 10:10
Afbeelding
Tegels moeten de herkenbaarheid van Park Zegersloot gaan versterken Nieuws 22 jun, 09:32
Afbeelding
SBN: zorgen over stikstofplannen Politiek 21 jun, 14:34
Afbeelding
Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal Nieuws 21 jun, 14:18
Afbeelding
Niet alleen planten, ook banen op Open Kwekerijdag Nieuws 21 jun, 14:01
Afbeelding
Nieuw: kinderfestival Konijn aan de Rijn Cultuur 21 jun, 13:57
Afbeelding
Alphenaar in actie op EK tafeltennis Sport 21 jun, 10:06
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief